Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Ciucă: Ne-am asumat să fim Guvernul care susține investițiile străine


Numărul firmelor cu capital străin nou înființate în România a crescut, în primele şase luni din 2022, cu 35%, comparativ cu perioada similară din anul 2021, conform premierului Nicolae Ciucă, care a ținut miercuri, 7 septembrie, un discurs la lansarea Proiectului „Va Urma”, inițiat de Consiliul Investitorilor Străini. 

Premierul a afirmat că nu a fost ușor pentru Guvernul României să nu vină cu taxe noi sau să nu crească taxele existente pentru investitorii străini, dar și-a onorat promisiunea făcută Consiliului de a oferi stabilitate și predictibilitate pentru investitori.

„Ne-am asumat să fim guvernul care susține investițiile și am alocat cea mai mare sumă pentru investiții din ultimii 32 de ani, avem peste 90 de miliarde de lei alocate în bugetul de stat. Această politică asumată de guvern a beneficiat și de dinamica investițiilor străine directe cu peste 21% în primele şase luni din acest an și pentru acest lucru vă mulțumesc și confirmă exact ceea ce am afirmat anterior”, a declarat șeful Executivului.

Totodată, prim-ministrul a transmis că la nivelul Guvernului va fi lansată o agenție  operațională care să fie punctul central de comunicare cu companiile interesate să investească în România. Această agenția ar urma să funcționeze în subordinea nemijlocită a prim-ministrului.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW