Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cîțu spune că le va cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității, dar nu își dă demisia din PNL

By Florea Eva , in Politic Stirile zilei , at 27 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Fostul premier Florin Cîțu, acuzat de fapte de corupție în legătură cu achiziția de vaccinuri împotriva COVID, spune că nu va demisiona din PNL, însă le va cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității.

„Încă le studiem…dosarele, nu pot să comentez. Dacă vorbim despre orice subiect comentez, asta nu pot. Nu pot să mă exprim. Pot să vă spun că mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru, în conformitate cu legislația din România. Despre dosar putem să discutăm după ce citesc și eu tot dosarul (…) Justiția nu se face la televizor. Documentele sunt la dosar. Vom vedea. În România trebuie discutat acest subiect, văzut ce s-a întâmplat atunci”, a precizat fostul prim-ministru.

Cu privire la declarația președintelui PNL, Nicolae Ciucă, conform căreia Florin Cîțu va demisiona din grupul senatorilor PNL, Cîțu a spus: „Nu e vorba de așa ceva. Am spus că dacă aveam vreo funcție demisionam.”

Acuzațiile DNA

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut joi, 23 noiembrie, punerea sub acuzare a fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă în dosarul legat de achiziția vaccinurilor împotriva COVID-19. Foștii membri ai Executivului sunt acuzați de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susțin că cei trei oficiali ar fi aprobat achiziția a 52,8 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, cu toate că nu era nevoie în acel moment. Acestea valorează peste 1 miliard euro, sumă ce reprezintă prejudiciul în acest dosar.

În total, România a comandat în jur de 90 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la Pfizer și Moderna, dintre care au fost utilizate circa 14 milioane de doze.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu își studiază dosarul trimis de DNA la Senat / Votul în plenul Senatului ar urma să aibă loc miercuri

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii