Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Eu l-am propus colegilor pe Nicolae Ciucă / Liderul PNL a refuzat să spună dacă nominalizarea a fost cerută de președintele Iohannis

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2021

Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că PNL a propus, în cadrul discuțiilor de la Palatul Cotroceni, varianta unui guvern minoritar format din liberali și UDMR, cu Nicolae Ciucă prim-ministru. Șeful liberalilor susține că el a luat decizia de a-l propune pe ministrul interimar al Apărării și a evitat să spună dacă nominalizarea a fost cerută de președintele Iohannis. 

PNL s-a prezentat la consultări cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică, a avea un guvern cât mai rapid și a putea să gestionăm situația din sănătate. PNL l-a propus pe Nicolae Cuucă pentru funcția de premier într-un guvern minoritar alături de partenerii de la UDMR”, a declarat Florin Cîțu, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

Liderul PNL a evitat să le răspundă reporterilor, când au întrebat dacă nominalizarea a fost cerută de președintele Iohannis.

Eu am făcut propunerea (n.r. Nicolae Ciucă, prim-ministru) colegilor mei, a fost acceptată în unanimitate(…)E soluția pentru a debloca criza politică, pe care nu a generat-o PNL, dar pe care o rezolvă PNL”, a spus președintele PNL.

Florin Cîțu le-a transmis un mesaj parlamentarilor, cerându-le să dea dovadă de responsabilitate.

Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern să gestioneze această situație, PNL e partidul care arată maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea”, este concluzia lui Cîțu.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com