Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cîțu, după prima rundă de negocieri cu PSD și UDMR: E o discuție pentru extinderea numărului de ministere

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 9 noiembrie 2021

S-a încheiat prima discuție dintre PNL, PSD, UDMR şi minorităţile naţionale pe tema formării unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui nou guvern. Liderul PNL, Florin Cîțu, a precizat că s-a discutat despre extinderea numărului de ministere, până la maximum 20.

„Nu am discutat despre ministere sau premier, ci despre programul de guvernare și un calendar pentru perioada următoare. Încercăm să avem cât mai repede un guvern. Este o discuție pentru extinderea numărului de ministere la maximum 20”, a declarat premierul demis Florin Cîțu, la finalul discuțiilor cu social-democrații și UDMR.

Întrebat dacă UDMR va reveni trei portofolii, liderul PNL a răspuns „cred că da”.

Totodată, Cîțu s-a ferit să ofere un răspuns clar întrebat dacă a votat în favoarea începerii negocierilor cu cei de la PSD, în ședința Biroului Politic Național al PNL de luni (8 noiembrie) seara.

„Aseară, partidul a luat o decizie, nu eu. S-a luat o decizie în PNL pentru a începe negocierile cu PSD, despre asta este vorba. Florin Cîțu este cel care a inițiat și a pus pe masă varianta să începem negocierile cu PSD”, a explicat el, după ce jurnaliștii au insistat să afle cum a votat președintele PNL.

Potrivit unor surse Main News, premierul interimar a votat în favoarea începerii negocierilor cu Partidul Social Democrat.

PNL a ales PSD

PNL a decis să continue negocierile cu PSD pentru formarea unei majorități care să dea noul guvern. Decizia a fost luată de liberali în ședința Biroului Politic Național (BPN) de luni seara, 8 noiembrie.

Votul în BPN a fost 48 „pentru” și 22 „împotrivă”. Mandatul de negociere cu social-democrații va fi de maximum două săptămâni, perioadă în care România va avea în continuare un Executiv interimar.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *