Tuesday, April 30, 2024
Jurnalism corect


Cîțu, după discuțiile cu USR: A fost ca o terapie de grup, sunt șanse mari să refacem coaliția

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2021

Liderul PNL, Florin Cîțu, a afirmat, după întâlnirea cu USR, că discuțiile au fost foarte bune și au semănat cu „o terapie de grup”. Astfel, șansele de refacere a coaliției de guvernare „sunt mari”, a apreciat premierul interimar, după discuția cu USR, care a avut loc miercuri, 3 noiembrie.

„A fost o discuție foarte bună, a semănat cu o terapie de grup, dar am discutat despre principii, dacă putem reface coaliția și apoi am vorbit despre programul de guvernare. Sunt șanse mari să se refacă coaliția, nimeni nu a cerut nimic, am discutat despre principii”, a declarat șeful PNL după întrevederea cu foștii parteneri de guvernare.

Întrebat concret ce s-a stabilit în urma întâlnirii, Cîțu a precizat că „trebuie să existe un acord al coaliției mult mai în detaliu, dar și un program de guvernare care ar trebui să fie în detaliu”.

Totodată, el a explicat că unul dintre principiile agreate a fost ca premierul să fie dat de PNL, dar a dezvăluit că nu s-a discutat și despre numele persoanelor care ar putea face parte din Guvernul PNL-USR-UDMR.

„Am discutat despre principii. Principiile sunt foarte clare – premierul este de la PNL. Apoi, am vorbit despre acordul pe care îl vom face în coaliție, să fie mai în detaliu. Am discutat că susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi”.

Totodată, prim-ministrul demis a explicat că dacă se ajunge la un acord privind refacerea coaliției de guvernare, la următoarea întâlnire va participa și UDMR.

Cîțu a mai precizat, la insistențele jurnaliștilor, că urmează să discute și cu PSD.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *