Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Cîțu, despre Planul Național de Investiții și Relansare Economică: Curajos, ambițios, de viitor, bazat pe investiții / Ministrul de Finanțe anunță o rectificare bugetară la finalul lunii iulie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 1 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu spune că Planul Național de Investiții și Relansare Economică lansat, miercuri, de Guvern, este unul curajos, ambițios care se bazează pe investiții. 

Programul este curajos, ambițios, de viitor, bazat pe investiții. (…)Este clar că acest Guvern a arătat că vrea să investească. Acest program este bazat pe investiții și pe crearea de locuri de muncă. (…) La rectificarea bugetară care urmează Ministerul Transporturilor va primi o sumă record. (….)Este proiectul Sibiu-Pitești, Comarnic-Brașov, extinderea Aeroportului Otopeni. (…)Revenirea economică fa începe din trimestrul trei.”, a declarat Florin Cîțu, la Antena 3.

Referitor la termenele pentru finalizarea acestor programe de investiții, Cîțu a spus: „Vă garantez că vom începe. (…)Vă spun că în acest an vom începe”

Întrebat despre creșterea pensiilor din toamnă, ministrul de Finanțe a spus: „Este o discuție mai complexă. Nu e vorba despre acele scenarii apocaliptice. Veniturile la buget vor fi mai mici decât cele estimate. Eu am spus că vom face eforturi. Eu vreau să mă asigur că pensiile crescute vor putea fi plătite în viitor”

Ministrul Finanțelor a mai adăugat că următoarea rectificare bugetară va fi făcută în partea a doua a lunii iulie.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW