Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Cîțu: Când încerci să te îndrepţi împotriva funcționarilor publici, ei intră în concediu medical. Cum medicii îşi asumă astfel de riscuri?

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a semnalat faptul că funcționarii publici apelează adesea la metoda de a intra în  concediu medical atunci când sunt vizați de o sancțiune, afirmând faptul că această practică ar trebui să se oprească.  

„De fiecare dată când încerci să te îndrepţi împotriva lor (a funcţionarilor publici – n.r.) pentru că nu îşi fac treaba, intră singuri în concediu medical. Asta e o chestie pe care nu pot să o înţeleg: cum poate sistemul medical, dintr-o dată, să dea unui funcţionar public concediu medical peste noapte?!

Când încerci să detaşezi sau să muţi un funcţionar public, dintr-o dată se îmbolnăveşte. Detaşarea e singura sancţiune”, a declarant Cîțu, la Digi24.

Florin Cîțu a mai spus că este complicat să lucrezi cu funcționarii publici, fiind revoltat de medicii care-și asumă o astfel de practică.

“Asta cu concediile medicale trebuie să se oprească! Nu înţeleg cum medicii îşi asumă astfel de riscuri să le dea funcţionarilor publici concedii medicale peste noapte – prefecţi, de la casa de Sănătate, peste noapte intră în concediu medical ca să nu poţi să îi mişti”, a mai adăugat ministrul Finanţelor.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW