Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciprian Ciucu vrea să prelungească Parcul Liniei cu un nou tronson de 1,7 kilometri lungime 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 iulie 2022

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și-a declarat vineri, 28 iulie, intenția de a construi un nou tronson, în lungime de aproximativ 1,7 kilometri, între Valea Cascadelor și Lujerului, din Parcul Liniei.  

Cu o condamnarea suferită în 2020 la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru slaba calitate a aerului, municipiul București are nevoie de măsuri urgente pentru a ameliora această problemă. Pe lângă îmbunătățirea sectorului de mobilitate, ce cuprinde modernizarea transportului în comun, creșterea suprafețelor verzi ar trebui să reprezinte unul dintre obiectivele prioritare. Dar ce alegem când cele două intră în coliziune?

Ciucu vrea parc peste liniile lui Nicușor

După ce la începutul lunii mai 2022 a dat startul lucrărilor pe un sector, cu o suprafață de 4 hectare, situat între Cora Lujerului și Plaza România din Parcul Liniei, promis în timpul campaniei electorale, Ciprian Ciucu și-a anunțat vineri intenția de a extinde acest parc. Așa cum fusese anunțat încă din urmă cu câteva luni, un alt sector, cu o suprafață de circa 6 hectare, ar urma să fie construit până la intersecția cu bulevardul Doina Cornea (zona Afi Cotroceni). Ciucu susține că este în discuții cu reprezentanții CFR pentru închirierea terenului.

În plus față de acestea, edilul a vorbit și despre un al treilea sector, între Valea Cascadelor și Lujerului, cu o lungime de 1,7 kilometri, pe care ar vrea să îl înceapă până în anul 2024.

Nu este clar deocamdată ce părere are despre aceste planuri și Nicușor Dan. Primarul general își exprimase intenția de a utiliza liniile de cale ferată pe care Ciucu vrea să construiască parc pentru circulația unui tren metropolitan.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *