Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ciprian Ciucu îi arată pisica lui Nicușor Dan: Ar putea să se pună problema retragerii sprijinului

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2022 Etichete: , ,

Într-un discurs susținut miercuri, 2 noiembrie, președintele organizației București a Partidului Național Liberal, Ciprian Ciucu, l-a amenințat pe primarul general cu retragerea sprijinului politic. 

Cresc tensiunile între Nicușor Dan și Partidul Național Liberal, formațiunea care l-a susținut în alegeri și care îi asigură acestuia, alături de USR și PMP, majoritatea în Consiliul General.

Liberalii se declară nemulțumiți de modul în care fondatorul USR administrează Primăria Generală, chiar dacă îi găsesc și circumstanțe atenuante în anumite privințe.

Ciucu: Nu vrem să îl transformăm într-o victimă competentă

Vorbindu-le colegilor liberali în cadrul Ligii Aleșilor Locali, Ciprian Ciucu a arătat că retragerea sprijinului pentru Nicușor Dan în acest moment ar reprezenta o eroare politică, subliniind însă că o astfel de decizia ar putea fi luată în lunile următoare.

„La Primăria Capitalei avem un independent căruia noi i-am finanțat campania electorală. Avem o alianță cu USR și PMP. Nu o să-i fac (n.r. – lui Nicușor Dan) o evaluare administrativă în acest moment pentru că, dacă aș face acest lucru, ar putea să se pună problema retragerii sprijinului politic, ceea ce s-a vorbit în spațiul public și în PNL. Opinia mea este că, dacă i-am retrage sprijinul politic lui Nicușor Dan, l-am transforma într-o victimă competentă, precum la Sectorul 1. Nu dorim să îl punem în această ipostază pe Nicușor Dan. Nu poți să lași ditamai orașul fără o majoritate și să îi oferi o portiță de scăpare în cazul în care nu ar performa. Nu zic că nu performează. Noi avem o evaluare, eram pregătiți să o publicăm în octombrie, dar este mult mai bine să treacă iarna în liniște”, a declarat Ciprian Ciucu.

Ciucu l-a criticat pe Nicușor Dan pentru modul în care gestionează marile probleme ale Primăriei Generale și l-a acuzat că s-a apropiat de Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, cel care l-a sprijinit decisiv pentru a fi ales în funcția de primar.

„Dacă s-a făcut ceva în Primăria Capitalei, principalele inițiative au venit dinspre PNL și Stelian Bujduveanu (n.r. – viceprimarul PNL). N-am văzut nicio reformă structurală semnificativă. Pe zona de termie lucrurile s-au mișcat destul de încet. Din punct de vedere urbanistic orașul este blocat. O monitorizare mai atentă a investițiilor – Pasajul Doamna Ghica și Bulevardul Prelungirea Ghencea. Pe zona de abilități de management avem ceva probleme și așteptam mai mult. (…) Se conturează acest pol care să îl susține pe Nicușor Dan la următoarele alegeri. Există spațiu creat pentru Forța Dreptei în anumite instituții care sunt coordonate de primarul general. Eu de când sunt președinte PNL București nu i-am cerut să numească nicio persoană, nici măcar în aparatul propriu”, a declarat Ciprian Ciucu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii