Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Cioloș: PNL să-și ia un angajament scris că își va asuma răspunderea pe un pachet de 4 legi

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Dacian Cioloș crede că PNL ar trebui să își ia un angajament scris că după instalarea noului Guvern liberalii își vor asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de patru legi, respectiv  legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legea “fără penali în funcții publice”, legea de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și legea de abrogare a legii recursului compensatoriu.

„Mă bucur că partenerii noștri de la USR au găsit calea prin care să susțină învestirea unui guvern care promite că își va asuma prioritățile noastre. În felul acesta, răspundem dorinței majorității cetățenilor români de a trimite acasă de urgență guvernarea catastrofală a PSD și de a crea premisele pentru o guvernare mai coerentă, în interesul oamenilor. Susținem toate obiectivele enunțate de partenerii din USR în proiectul de acord discutat cu premierul desemnat Ludovic Orban.

Pentru punerea cât mai repede în practică a unora dintre aceste deziderate, noi, cei de la PLUS, credem că ar trebui ca PNL să își ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, își va asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de patru legi pe care le considerăm esențiale: legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legea “fără penali în funcții publice”, legea de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și legea de abrogare a legii recursului compensatoriu, care a scos din pușcării zeci de mii de infractori periculoși”, scrie Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Cele trei proiecte de lege ale lui Dan Barna, de care a condiționat susținerea viitorului Guvern Orban, au fost respinse, luni, de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților. Partidele care au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD nu s-au pus de comun acord, iar inițiativele USR nu vor putea fi puse pe ordinea de zi a Camerei pentru a fi votate.

Dan Barna a condiționat susținerea Guvernului Orban de către USR de votul a trei inițiative legislative, respectiv „Fără penali în funcții publice”, „Alegerea primarilor în două tururi” și „abrogarea recursului compensatoriu”. Toate cele trei au fost respinse.

Președintele PLUS mai crede că este nevoie ca PNL să declanșeze alegeri anticipate, dar și să negocieze pentru desemnarea unui candidat pentru postul de comisar european.

„De asemenea, este nevoie ca noul guvern să fie de acord cu negocierea unui calendar clar și realizabil pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Nu în ultimul rând, credem că e util un angajament din partea PNL că va declanșa rapid negocieri cu partidele noastre pentru desemnarea unui candidat credibil din partea României pentru postul de comisar european.

(…)Și mai credem că o colaborare începută acum poate pune bazele unor discuții care pot avea loc între noi după alegerile locale și parlamentare de anul viitor”, a mai spus Cioloș.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW