Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cioloș, despre mărturisirile făcute de Dăncilă și Toader: Legislația penală a României se făcea la partid, nu la Guvern ori în Parlament

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 2 iunie 2020 Etichete: , , ,

Președintele PLUS Dacian Cioloș a spus, referitor la dezvăluirile fostului premier Viorica Dăncilă și ale fostului ministru al Justiției Tudorel Toader, că acum s-a confirmat faptul că “legislația penală a României se făcea la partid, nu la Guvern ori în Parlament”

„Aflăm acum, la un an de la alegerile europarlamentare, ceea ce bănuiam. Legislația penală a României se făcea la partid, nu la Guvern ori în Parlament. Aflăm care erau celebrele „centre de reflecție“. E un scandal, o autodenunțare. Astăzi, Tudorel Toader și Viorica Dăncilă confirmă că, după ce au jurat cu mâna pe Biblie că vor respecta legile țării, au mers să discute legile justiției cu un condamnat penal și cu un alt politician trimis în judecată”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș spune că după aceste dezvăluiri PSD a ieșit din rândul partidelor care respectă legea fundamentală.

“După aceste dezvăluiri, PSD practic este ieșit din rândul partidelor care respectă Constituția și legile țării și îl putem considera orice altceva: gașcă, grup infracțional, cenaclu penal. Avem dovada conspirației pe care o cunoșteam cu toții. Așa cum ne-am obișnuit, politicienii PSD s-au ocupat îndeaproape de modificarea legilor în folos propriu. Și, dacă tot a început să spună lucrurile așa cum s-au întâmplat, o îndemn pe Viorica Dăncilă să spună tot. Să ne arate cum Liviu Dragnea a împins-o de la spate ca să scape de pușcărie. Să ne povestească și ce știe despre Belina și colegele de partid implicate în mutarea insulei din domeniul statului. Și, mai ales, cine a ordonat și cine a coordonat agresiunile asupra manifestanților în 10 august. Spuneți, doamnă, tot! O să vă simțiți conștiința ușurată și poate nu veți fi complice cu acești oameni pentru care a fi infractor a fost mai important decât a fi român onest”, a mai spus președintele PLUS.

Liderul PLUS a mai afirmat că, timp de trei ani, social-democrații au încercat să distrugă statul de drept.

“Dacă nu se întâmplă toată „spovedania“, înseamnă că marii oameni politici PSD-iști doar își justifică netrebniciile la care au participat și vor să fie scuzați. Acești oameni și cei din jurul lor nu mai pot ocupa funcții publice, pentru că le-au dezonorat cât timp le-au ocupat. Nu putem uita că timp de trei ani au încercat, cu orice mijloace, să distrugă statul de drept, justiția și pentru asta nimic nu era prea mult”, spune europarlamentarul.

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a afirmat că i s-a cerut insistent de către fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, să promoveze OUG pentru modificarea Codului Penal. Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a confirmat că Liviu Dragnea a făcut astfel de presiuni pentru modificarea legislației penale.

Citește și Tudorel Toader susține că Liviu Dragnea a făcut presiuni pentru OUG pe amnistie și grațiere. Viorica Dăncilă confirmă: Eu mai mult am ascultat

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *