Tuesday, July 7, 2020
Jurnalism corect


Cioloș confirmă tensiunile USR-PLUS, însă dă asigurări că partidele merg mai departe împreună

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2019 Etichete: , , ,

Dacian Cioloș confirmă existența unor discuții tensiunilor în alianța USR-PLUS, însă dă asigurări că cele două formațiuni vor merge mai departe împreună.  Mesajul a fost transmis printr-o postare pe Facebook, scrisă împreună cu Dan Barna.

Cioloș: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare

„Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dan Barna, eu aflându-mă la Cabana Babele alături de Valerie, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar exista între USR și PLUS.

Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianței. Alianța noastră e, de fapt, alianța celor care i-au oferit deja încrederea. Da, pe alocuri discuțiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei și cu soluții care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare.

Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut”, a scris liderul PLUS pe Facebook.

Ședință USR-PLUS tensionată

Precizările vin după ce în spațiul public au apărut informații privind tensiuni între cele două partied privind candidatul la prezidențiale. Potrivit Digi24, vineri seara, în cadrul unor negocieri între echipele USR-PLUS, Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de la masa în timpul discuțiilor și ar fi plecat.

Nemulțumirile ar fi plecat de la numărul de candidați pentru alegerile locale și numărul de locuri pentru listele de europarlamentare. Un alt subiect tensionat ar fi alegerea candidatului la prezidenţiale.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW