Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Cioloș anunță că PLUS e gata să meargă în Parlament cu programul și echipa de guvernare, „singur sau într-o alianță”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 25 februarie 2020 Etichete: , ,

Dacian Cioloș consideră că odată cu decizia CCR prin care s- declarat neconstituționalitatea desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier, România a intrat în cea mai gravă criză constituțională din ultimii 30 de ani. Președintele PLUS a mai anunțat că partidul pe care îl conduce este gata să meargă în Parlament cu programul și echipa de guvernare, „singur sau într-o alianță”.

„Începând cu decizia Curții Constituționale de ieri, România a intrat în cea mai gravă criză constituțională din ultimii 30 de ani. Acum mai puțin de o lună, o largă majoritate a partidelor parlamentare păreau dispuse să meargă spre alegeri anticipate, fapt care a și determinat căderea Guvernului. Peste noapte, PSD se răzgândește, iar PNL începe să șovăie. Președintele ne anunță că începe să nu mai creadă în alegeri anticipate, dar nu propune o soluție alternativă. Perspectiva cea mai probabilă pare cea de a rămâne șapte luni cu un guvern interimar„, scrie Dacian Cioloș, pe Facebook.

Dacian Cioloș mai spune că, în continuare, poziția Alianței USR PLUS rămâne aceeași, aceea că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate.

„În tot acest amalgam de răzgândiri, poziția mea, a PLUS, dar și a Alianței USR PLUS râmâne aceeași. Credem că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate. Doar acestea ne permit să evităm un an pierdut în incertitudini pentru România. Avem nevoie doar de voință politică pentru a ajunge acolo. O desemnare a unui nou prim-ministru în următoarele câteva zile ne-ar readuce pe drumul corect”, a mai adăugat președintele PLUS.

Cioloș a mai adăugat că PLUS este gata să se prezinte în Parlament cu programul de guvernare, fie „singuri, fie într-o alianță”

„Decizia Curții Constituționale de ieri poate avea probleme, dar suntem obligați să o urmăm. Dacă este nevoie de desemnarea unui prim-ministru care chiar să încerce să construiască o majoritate, deși șansele sunt infime, atunci așa să fie. Suntem gata să mergem în Parlament și să prezentăm programul și echipa noastră de guvernare, singuri sau într-o alianță. Dacă vom reuși, vom guverna, dacă nu, va fi făcut un nou pas către anticipate. Important este să nu rămânem blocați în nehotărârea actuală a altor actori politici. În astfel de crize, este nevoie de oameni hotărâți„, a mai spus Cioloș.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW