Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu și Rafila, întâlnire cu sindicaliștii din sănătate care amenință cu greva în București

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2024

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au participat miercuri, 17 decembrie, la la Consiliul Național al Federației Sanitas, în contextul în care angajații din sănătate amenință cu grevă generală în București, în luna februarie. 

Angajările în sistemul public, implicit în sistemul public de sănătate, au fost îngheţate la jumătatea anului trecut. Preşedintele Uniunii Sindicale Sanitas Bucureşti, Viorel Hușanu, a declarat vineri, 5 ianuarie, pentru Agerpres, că în februarie urmează o grevă generală în cele 19 spitale din București care aparțin Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Motivul este blocarea angajărilor la stat: „Există un risc major de a greși. Suntem epuizați de la începutul anului până acum”, a spus șeful Sanitas.

Câteva sute de medici de familie, dar şi din ambulatoriile de specialitate, au protestat, miercuri, în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, reclamând falimentul domeniului şi cerând premierului să asigure condiţiile necesare pentru buna derulare a actului medical, potrivit News.ro.

În urma discuției de miercuri s-a decis crearea unei echipe de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Federației Sanitas și experți din Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, a anunțat Guvernul.

„Vrem să menținem un dialog onest și aplicat pentru fiecare problemă semnalată, pentru a asigura resursele de personal și finanțare de care sănătatea are nevoie, dar pentru a fi eficiente, măsurile trebuie să fie etapizate în funcție de urgență și de resursele pe care le avem la dispoziție. Sistemul medical și sanitar din România trebuie să ajungă la parametrii optimi și să răspundă nevoilor și așteptărilor românilor. Din păcate, deficiențele acumulate în ani de zile nu pot fi corectate dintr-o dată. Cu un plan precum PNRR, cu acces la finanțări de la Banca Europeană de Investiții, România are o șansa unică de a redresa inclusiv sistemul medical, dar și de a-l pune pe un traseu normal care să nu mai poată fi deraiat. Dialogul permanent este soluția pentru ca problemele să fie corectate cât mai devreme”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW