Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Ciolacu, răspuns către Iohannis : Golăneală e să guvernezi fără să știi proceduri elementare

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 11 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că „golănesc este când Guvernul trimite legi în Parlament fără să țină cont de avizul Consiliului Legislativ”. Replica lui Ciolacu vine după ce președintele Klaus Iohannis a catalogat moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, drept o „golăneală”.

Ciolacu a mai precizat că „golăneală este atunci când guvernezi o țară fără să stăpânești proceduri elementare în relația cu Parlamentul”.

Dreptul legal, democratic și constituțional al PSD de a depune moțiune simplă împotriva lui Cîțu a fost calificat drept ”golănesc”.

Hai să vă spun eu ce cred că e ”golănesc”, pentru că tocmai am citit proiectul pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului privind abilitarea de a emite ordonanțe simple pe perioada vacanței parlamentare.

”Golănesc” este când Orban trimite legi în Parlament fără să țină cont de avizul Consiliului Legislativ. PNL și guvernul lor de incompetenți ar fi aflat că nu poți să modifici prin Lege de abilitare prevederi organice din alte legi. Apropos, Orban, vezi că lipsa avizului de la Consiliul Legislativ e motiv clar de neconstituționalitate!

”Golănesc” mai este când Guvernul cere Parlamentului să poată da ordonanțe pe domenii generice, deși legea te obligă să spui clar ce vrei să faci.

În sfârșit, ”Golăneală” este să ajungi să guvernezi o țară fără să stăpânești lucruri de bază și proceduri elementare în relația cu Parlamentul.

Sau ești doar un amator. Și te cheamă Ludovic Orban”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW