Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Ciolacu: Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 26 iunie 2020 Etichete: ,

Liderul interimar al PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane și acuză Guvernul Orban că nu a fost implicat în acest subiect.

„Atenția deosebită acordată acestui subiect extrem de important a făcut ca România să aibă una dintre cele mai eficiente legislații în domeniul prevenirii și combaterii acestui flagel, dar și în ceea ce privește protecția sau asistența acordată victimelor. Acest lucru a fost recunoscut la toate reuniunile și dezbaterile pe acest subiect. Parlamentul și-a făcut treaba! Este un fapt!

Într-adevăr, problemele apar în aplicarea eficientă a legislației. Deficiențele semnalate în spațiul public reprezintă probleme ale sistemului judiciar și de protecție socială. Nu am văzut la actualul guvern vreo urmă de interes legat de acest subiect. Mai mult, am constatat cu toții în acest an o explozie a violențelor și infracționalității, iar acest lucru demonstrează încă o dată că sunt total depășiți de situație.

Parlamentul va rămâne la fel de receptiv la politicile în materia combaterii traficului de persoane. Guvernul trebuie să înțeleagă că interesul comun este să oferim o șansă tuturor celor care au căzut victime traficului de persoane. Și niciuna celor care fac trafic cu viețile altora!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Un raport publicat de Departamentul de Stat al SUA arată că România este una dintre principalele surse din Europa de unde vin victimele rețelelor de traficanți și că țara noastră nu îndeplinește standardele minime pentru eliminarea traficului de persoane.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW