Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


Ciolacu: Parlamentarii care nu vor vota moțiunea de cenzură vor fi suspendați din partid/ Ce spune social-democratul despre banii cheltuiți de PSD în 2018

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 31 ianuarie 2020 Etichete: ,

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat după ședința Comitetului Executiv că parlamentarii PSD care nu vor vota moțiunea de cenzură, sau care vor lipsi nemotivat în ziua în care se va desfășura votul pe moțiune, vor fi suspendați din partid.

„Matematic, în acest moment, sunt 232 de voturi. Continuăm negocierea atât cu forțe politice, cât și cu parlamentari neafiliați. Am luat o decizie, alături de colegii mei, în cazul în care un parlamentar al PSD nu votează moțiunea sau lipsește nemotivat de la ziua în care va fi votul pe moțiune, o perioadă, respectiv până după alegerile generale va fi suspendat din partid. Nu va participa pe listele PSD la viitoarele alegeri”, a declarat Ciolacu.

Întrebat care este propunerea PSD pentru ocuparea funcției de președinte al Senatului, după demisia lui Teodor Meleșcanu, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Propunerea Comitetului Executiv, dar rămâne decizia la grupul PSD de la Senat, este domnul Titus Corlățean. Cred că este una îndreptățită mai ales după victoria avută la Comisia de Monitorizare.

Întrebat dacă PSD este pregătit să preia guvernarea, Ciolacu a explicat că „ partidul este pregătit pentru orice posiblitate, inclusiv să preia guvernarea, anticipate și orice. De aceea a și durat așa mult Comitetul Executiv, fiindcă am discutat alături de colegii mei absolut toate variantele”.

Marcel Ciolacu a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor legate de banii cheltuiți de PSD în 2018, sume pe care fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, i-ar fi cheltuit pe închirierea aeronavelor private, pentru a merge în vacanțe, conform Europaliberă.

„Atribuțiile privind finanțele PSD sunt la secretarul general și la trezorier. (..) Aș vrea să vorbim de prezent și de viitor. Sunt ferm convins, dacă s-a încălcat legea, cei care au încălcat legea vor răspunde. Nu fac zid și nu acopăr nicio legalitate. Nu cunosc detalii, nu m-am interesat de niciun avion și nici nu mă interesează”, a precizat Ciolacu.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW