Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Nu am nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor și vom da Ordonanță de Urgență/Ce prevede „reforma” jocurilor de noroc

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 2 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Ciolacu a transmis, luni, 2 octombrie, că operatorii de jocuri de noroc care nu au sediul social în România nu vor mai putea  să desfășoare activitate pe teritoriul statului nostru. Proiectul de lege va fi supus aprobării, joi, 5 octombrie, în ședință de Guvern. 

După ce a acuzat presiuni din partea acestora, Marcel Ciolacu a subliniat că „nu nu are nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor”.

„Voi merge înainte și în privința reglementării jocurilor de noroc. Nu am nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor și joi vom da ordonanță de urgență prin care toți operatorii să fie obligați să aibă sediul fiscal în România. Iar legea aflată în Parlament prin care scoatem toate păcănelele în afara localităților va intra într-un regim de adoptare rapidă.

Sunt convins că autoritățile statului vor face lumină cu privire la modul în care acești intermediari vor să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii, cum s-a întâmplat în trecut, regăsindu-se câteodată chiar consilieri ai primului ministru”, a precizat premieru Ciolacu

Ciolacu vorbește despre o „mafie a jocurilor de noroc”

Șeful Executivului nu a menționat public numele vreunui operator de jocuri de noroc sau al vreunei persoane care să-l fi amenințat direct cu privire la modificările legislative anunțate, însă, vorbește despre o „mafie a jocurilor de noroc”, care în pandemia de Covid ar fi obținut de la vechea guvernare(n.r. Guvernul Orban, respectiv Cîțu-PNL) ceea ce și-au dorit: sălile de joc să fie deschise, în anumite condiții.

„Mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului, păcănelele erau deschise pe tot teritoriul României, în timp ce bisericile și spitalele erau închise”, s-a exprimat premierul Marcel Ciolacu.

Proiectul de lege la care Ciolacu face referire  prevede că sălile de jocuri pot fi amplasate doar la periferia localităților, într-o distanță de maximum 50 de metri de limita localității, De asemenea, spaţiul propus este situat la cel mult 50 m de limita teritorială a oraşului/municipiului ori comunei, inclusiv a municipiului Bucureşti. De asemenea, operatorii jocurilor de noroc care nu au sediul social în România nu mai pot desfășura activitate în țara noastră.

Citește și:  Premierul Ciolacu acuză că e şantajat de şefii companiilor de jocuri de noroc: Solicit statului român să vadă dacă vorbim de o încălcare a legii şi de un şantaj

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW