Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu ia o decizie controversată și îi susține pe Niculae Bădălău pentru funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi și pe Iulian Iancu pentru șefia ANRE

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 15 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat, luni, că îl va susține pe Niculae Bădălău pentru un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi și pe Iulian Iancu pentru șefia ANRE.

 „Propunerea noastră merge la comisii, comisia analizează, dar nu am nicio problemă în al susține și pe domnul Bădălău și pe domnul Iancu.(…)Din punctul meu de vedere îl voi susține pe domnul Bădălău. Ca și parlamentar. Este dreptului domnului Bădălău să candideze pentru această funcție. Funcțiile de la Curtea de Conturi sau de la ANRE nu sunt funcții politice”, a mai declarat Ciolacu.

Decizia lui Ciolacu este controversată, asta în condițiile în care Niculae Bădălău a modificat, în 2017, legea de funcționare a Curții de Conturi.

De profesie inginer, baronul PSD de Giurgiu nu întrunea condițiile pentru a ocupa un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi. Pentru o astfel de funcție era nevoie de „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”.

Salariul lui Bădălău în funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi ar urma să fie de aproximativ 5.000 de euro lunar, conform Digi24.

De asemenea, Ciolacu a mai anunțat că-l va susține pe deputatul Iulian Iancu pentru funcția de vicepreședinte ANRE.

Președinte al Comisiei de Industrii din Camera Deputațiilor, deputatul PSD Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice de Viorica Dăncilă, dar a fost respins de președintele Iohannis.

sursa foto: Inquam Photos / Octv Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW