Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Este o opțiune amânarea alegerilor locale / Ponta: Ar trebui amânate pentru septembrie / Hunor: O amânare de până la şase luni ar fi rezonabilă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 20 martie 2020 Etichete: , , , ,

Odată cu decretarea stării de urgență, eforturile autorităților române se concentrează pe combaterea crizei provocate de coronavirus. Din acest motiv, liderii politici consideră că alegerile locale de anul acesta ar trebui amânate.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, joi seară, că amânarea alegerilor locale reprezintă „o opţiune”, în contextul răspândirii rapide a coronavirusului.

„Vom vedea cum decurg lucrurile. Am văzut ce s-a întâmplat în Franţa. A fost un fiasco forţarea alegerilor locale în acest context, s-a şi anulat turul doi din Franţa. Cred că mai avem timp să discutăm aceste lucruri, să vedem în ce parte se îndreaptă… Este o opţiune şi amânarea alegerilor locale”, a declarat Marcel Ciolacu, la B1TV.

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta a scris că alegerile locale, care ar trebui să aibă loc în luna iunie, ar trebui amânate pentru luna septembrie.

„Războiul contra epidemiei de coronavirus este tot ce contează acum/grija faţă de oamenii afectaţi direct şi indirect/măsurile pentru asigurarea serviciilor de sănătate, pensii, salarii, educaţie – în această perioadă de criză! Alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie, acum nu este timp de bătălii politice şi campanii electorale – totul trebuie să fie despre Războiul contra Epidemiei de coronavirus – şi despre măsuri contra crizei economice!”, a scris Ponta pe Facebook.

Și liderul UDMR, Kelemen Hunor, crede că alegerile locale ar trebui amânate.

„Prioritatea numărul unu trebuie să rămână sistemul de sănătate al oamenilor şi încercarea de a întârzia răspândirea virusului, ca să nu putem presiune prea mare pe sistemul sanitar, pe instituţiile statului. Nu ne rămâne altceva decât să respectăm indicaţiile specialiştilor şi deciziile autorităţilor. Aceasta este prioritatea numărul unu. După aceea, economia – ce facem cu întreprinderile mici şi mijlocii, fiindcă acolo este baza, şi cât de repede trebuie să iasă Guvernul cu nişte măsuri şi după aceea putem să ne gândim şi la alegerile locale, dar nu în iunie.(…) De aceea, din punctul nostru de vedere, o amânare de până la şase luni este o soluţie rezonabilă, undeva la sfârşit de septembrie-început de octombrie vor fi organizate aceste alegeri, nu împreună cu alegerile parlamentare, bineînţeles. Mai trebuie o lege organică, aşa cum este prevăzut în Codul Administrativ”, a spus liderul UDMR.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW