Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Ciolacu, după consultările de la Palatul Cotroceni: Luăm în calcul sesizarea CCR dacă președintele Iohannis îl propune tot pe Orban premier

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 februarie 2020 Etichete: , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, PSD ia în calcul sesizarea CCR dacă președintele Klaus Iohannis îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

“Am luat act de autopropunerea domnului Orban după ce în Parlament a existat cel mai mare scor la o moțiune. Vom vedea cât de legală e propunerea ca tot Orban să fie premier. Cu certitudine vom cere lămuriri. Domnul Orban dovedește că în continuare nu iese din logica abuzului de putere și a ordonanțelor date noaptea fără avize și de a crea un conflict între guvern și parlament. Ar trebui să respecte Constituția. Domnul profesor Pricopie e o propunere serioasă de premier. Președintele decide cât de scurtă sau lungă e această criză guvernamentală. PSD e de acord cu orice variantă respectând legea și Constituția. E un pic cam devreme discuția despre anticipate concomitent cu locale. Da, luăm în calcul sesizarea CCR dacă președintele Iohannis îl propune tot pe Orban”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la Palatul Cotroceni.

PSD și PRO România au avut o propunere comună de premier, în persoana lui marius Pricopie.

“Am venit cu propunerea în persoana lui Remus Pricopie prim-ministru. Din acest moment decizia aparține domnului președinte pentru ce durată, mai scurtă sau mai lungă, se va desfășura această criză guvernamentală și politică Noi ne-am făcut datoria de a apăra democrația astfel ca legile electorale să nu poată fi modificate așa de rapid. (…)Așteptăm decizia președintelui și o să venim cu decizia președintelui PSD. Am convocat colegii la o ședință luni. PSD are un plan comun cu Pro România”, a mai adăugat președintele interimar al PSD.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW