Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, despre tragedia de la 2 Mai: Anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 24 august 2023 Etichete: , ,

Premierul Marcel Ciolacu a adus joi, 24 august, o serie de acuzații la adresa poliției, după ce un întreg lanț de erori care au condus la producerea accidentului de la 2 Mai a ieșit la iveală. „Sistemul nu a funcționat într-o situație banală (…) anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă”, a declarat prim-ministrul. 

Un teribilul accident de circulație s-a produs sâmbătă, 22 august, pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche. Un șofer în vârstă de 19 ani, aflat sub influența drogurilor, a intrat în plin cu autoturismul într-un grup de opt persoane. Doi tineri au murit, iar alți trei au fost răniți.

Ulterior, s-a descoperit un întreg lanț de erori care au condus la producerea tragicului eveniment. Șoferul a fost oprit de polițiști cu doar câteva ore înainte de accident, după cum recunosc autoritățile, în mașină fiind găsite droguri. El a fost însă lăsat să liber să plece de așa-zișii oameni ai legii, care nu au considerat necesar să verifice dacă consumase sau nu droguri înainte de a se urca la volan. În plus,  autoturismul implicat în accident nu avea încheiată polița RCA, fapt ce ar fi trebuit să atragă reținerea talonului și a plăcuțelor de înmatriculare.

„Am văzut primele demiteri în cazul tânărului drogat (…) a fost, înțeleg, parte e rezultatului anchetei Corpului de Control a ministrului Interne. Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave, care arată să sistemul nu a funcționat într-o situație banală, a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă”, a spus Marcel Ciolacu înaintea ședinței de Guvern.

Adjunctul șefului Ispectoratului Județean de Poliție Constanţa cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere, șeful Poliției Rutiere Constanţa, şeful Poliţiei municipiului Mangalia și şeful Poliţiei Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie miercuri, 23 august.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW