Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, despre decizia lui Iohannis de a-l desemna pe Orban premier: A ales calea unei crize politice îndelungate / Nu poți face reforme prin încălcarea legii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că președintele României, Klaus Iohannis, „a ales calea unei crize politice îndelungate” atunci când l-a desemnat pe Ludovic Orban să formeze o nouă echipă Guvernamentală.

“Ne-am prezentat propunerea, a luat act. Nu a fost ceva spectaculos. Prima oară a vorbit președintele ca și gazdă. I-am zis că nu aveam cum să nu depunem o moțiune de cenzură. S-a creat o criză politică. E o situație sensibilă. Aș vrea să știu mai detaliat care sunt reformele lui Orban. Nu mă deranjează ce a spus președintele. Iohannis are o datorie față de PNL pentru că a fost susținut. Decizia sa am anticipat-o. A ales calea unei crize politice îndelungate. Nu mi-a zis (n.r. că nu suntem reformiști). A zis că nu are o ceva împotriva propunerii lui Pricopie”, a declarat Marcel Ciolacu, la emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, de la Mediafax.

În cadrul discursului său, Klaus Iohannis a acuzat PSD că nu este un partid reformist. În replică, Marcel Ciolacu a spune că reformele „nu se pot face prin încălcarea legii”.

„În privința reformelor invocate, președintele omite un amănunt esențial: NU poți face reforme prin încălcarea legii și a regulilor democratice. NU poți face ”reforme” în detrimentul dreptului la sănătate al românilor. ”Reforma” din domeniul sănătății este un exemplu clar: OUG, fără transparență decizională, fără consultare publică prealabilă, făcută de oameni aflați într-un vădit conflict de interese”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Președintele interimar al PSD a mai explicat că dacă moțiunea de cenzură nu ar fi fost adoptată, și-ar fi dat demisia din fruntea partidului.

”Dacă nu trecea moțiunea, demisionam din funcția de președinte al partidului. Era vina mea, nu a partidului, înseamnă că eu nu am gestionat lucrurile. Era indiscutabil”, a spus Marcel Ciolacu.

„Nu m-am căsători cu Ponta”

Întrebat care care este relația dintre PSD și ALDE dar și care a fost motivul pentru care social-democrații au avut aceeași propunere de premier cu Pro România, Ciolacu a spus:

 

”Contextul politic al domnului Tăriceanu e mai delicat decât cel al lui Ponta. Eu nu m-am căsătorit cu Victor Ponta și nici nu am făcut o alianță. Este o primă înțelegere, așa cum a fost și cu UDMR, pe care Victor Ponta a respectat-o. Vom vedea pașii următori”, a explicat Marcel Ciolacu.

sursa foto: Inquam Photos / Octv Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW