Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Datoria mea de premier este și de a înzestra Forțele Navale

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 15 august 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Marcel Ciolacu a participat marţi, 15 august, la festivitățile de Ziua Marinei, la Constanța. Mesajul tuturor autorităților s-a axat pe securitatea din regiunea Mării Negre, în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Ciolacu susține că Guvernul României are ca obiectiv creșterea bugetului pentru Apărare. 

Datoria mea ca premier este și de a înzestra Forțele Navale, am crescut bugetul la 2,5 din PIB. Vom menține nivelul și în anii următori indiferent de probleme economice pe care le vom întâmpina. Obiectivele de securitate naționale și NATO nu pot fi îndeplinite fără factorul uman, nimic din ce ne propunem să facem în acest domeniu nu se poate realiza fără aportul oamenilor, al marinarilor. Ei pun în mișcare aceste resurse. Forțele Navale, o componentă din ce în ce mai importantă”, a subliniat premierul Ciolacu, prezent, la Ziua Marinei.

De asemenea, șeful statului spune că România are o misiune de îndeplinit, un obiectiv ca stat aliat NATO, pentru a crește bugetului Ministerului Apărării.

„Credem, cel puțin Secretarul General ( n.r. secretar NATO Jens Stoltenberg, ), cu mine și cu încă câțiva, că 2% nu trebuie să fie plafonul, ci trebuie să fie baza de la care se pornește când vorbim despre alocarea de resurse bugetare pentru Apărare. Sigur, această chestiune va mai rămâne în discuție, dar noi am luat rolul nostru foarte în serios”, declara Klaus Iohannis la Summit-ul NATO de la Vilnius.

În prezent, România are mai multe contracte de achiziții în derulare pentru sistemul de Apărare:  lansatoare multiple de rachete MRLS – HIMARS, avioane multirol, transportoare blindate.

Sursă foto: captură video 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW