Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Dacă nu exista această presiune cu coronavirusul, poate politicienii ar mai fi avut timp să se joace/ Nu vedem rostul ședinței pentru învestirea Guvernului Orban II

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2020 Etichete: ,

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică faptul că social-democrații, PRO România, UDMR și posibil ALDE vor boicota votul de învestitură pentru Guvernul Orban II: ”Dacă nu era această presiune cu virusul, poate politicienii ar mai fi avu timp să se joace. Este exclus să stăm cu guvern interimar până în noiembrie”, susține Ciolacu.

Social-democratul a precizat că nu este posibil ca liberalii să-i propună președintelui pentru desemnare un premier, apoi să nu îl mai voteze.

„ E o mascaradă. Nu este un boicot, eu am făcut o solicitare la CCR și așteptăm răspunsul. Mascarada ar fi și mai mare dacă CCR spune că președintele României nu trebuia să-l desemneze pe domnul Orban.

Nu vedem rostul acestei ședințe. Să ne lămurească CCR-ul și apoi vom lua o hotărâre. CCR-ul din 2007 a spus că miniștri care primesc avize negative trebuie schimbați. Noi am atras atenție și când am fost la prima investire a guvernului Orban. Sunt aproape 13 miniștri cu aviz negativ. Toți trebuie schimbați.

Dacă nu era această presiune cu virusul, poate politicienii ar mai fi avu timp să se joace. Este exclus să stăm cu guvern interimar până în noiembrie. Dacă suspendăm și Parlamentul, îl dizolvăm, nu mai are voie să dea legi organice, numai legi ordinare. Dacă doamne ferește este nevoie de mutări de bani, resurse către domnul Arafat, dacă avem și Guvern demis și Parlament dizolvat, nu se poate face nimic”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Întrebat dacă ar accepta alegerile anticipate, Ciolacu a răspuns că dacă ar exista un pact politic, sunt lucruri care se pot discuta.

„Noi am avut o propunere, și guvern de uniune națională, am înțeles. Nu noi am dus România acum în criză.

Desemnarea unui prim ministru este atributul președintelui. Să depășim ziua de luni. E o situație complicată, nu neaparat politică. Trebuie să fim responsabili și să gândim. Un guvern minoritar, doar al PNL, PSD nu-l va vota. Este exclus așa ceva.

E o criză mult prea mare, România nu și-o poate permite. Ne-am împrumutat în trei luni 10 miliarde de euro, nu știe nimeni unde s-au dus acești bani. Nimeni nu iese să explice ce se întâmplă”, a mai menționat liderul interimar al PSD.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/ciolacu-daca-nu-exista-aceasta-presiune-cu-coronavirusul-poate-politicienii-ar-mai-fi-avut-timp-sa-se-joace-nu-vedem-rostul-sedintei-pentru-investirea-guvernului-orban-ii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW