Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Ciolacu anunță un video-congres al PSD în cazul în care criza de coronavirus va evolua

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 martie 2020 Etichete: , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că în cazul în care cazurile de coronavirus de pe teritoriul României se vor amplifica, congresul PSD care va avea loc pe 21 martie se va desfăşura printr-o video-conferinţă.  

„Pe data de 21 martie (este programat Congresul PSD – n.r.). Am stabilit cu colegii şi urmează săptămâna viitoare să mai avem un Comitet Executiv, ca lucrurile să fie şi decise statutar. Dar marea majoritate dintre colegi au optat pentru data de 21 martie. Sperăm ca criza coronavirusului să nu ia altă amploare. Oricum suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii. În cazul în care criza va lua o amploare moderată vom face un video-congres. Tehnică mai modernă. (…) Partidul e într-o reorganizare, chiar şi mentală, şi suntem deschişi să încercăm lucruri noi. Încercăm să schimbăm şi anumite metehne. (…). Am avut săptămâna trecută această discuţie cu colegii şi marea majoritate au optat sa avem totuşi un Congres şi o conducere care trebuie să-şi asume aceste alegeri. N-am nicio problemă să-mi asum aceste alegeri, chiar dacă perioada a fost una scurtă. Cel puţin până acum am demonstrat şi eu şi domnul Stănescu şi echipa că avem capacitatea organizatorică de a reorganiza partidul şi de a fi partidul pregătit pentru orice fel de alegeri”, a declarat liderul PSD la interviurile DC News.

Marcel Ciolacu a mai menţionat că motivul pentru care data congresului a fost amânată este lipsa unui contracandidat pentru şefia Partidului Social Democrat.

„N-am crezut că va exista această posibilitate – să nu fie niciun contracandidat, fiind un partid atât de mare, totuşi îmi doresc să existe o competiţie în partid. (…) Motivul principal a fost coronavirusul. Existând această amânare, am vrut să le explic colegilor cum văd eu lucrurile şi dacă se ajunge până pe data de 21 (martie – n.r.) la aceeaşi unică candidatură să ştie modul meu de abordare. Mi se pare un lucru corect faţă de colegi, să nu fie luaţi prin surprindere de abordarea mea sau de cum văd eu lucrurile”, a mai spus Ciolacu.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW