Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Ciolacu anunță investiții de aproape cinci miliarde de euro în spitalele din România

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 26 iulie 2023 Etichete: , , , , , ,

Premierul Marcel Ciolacu anunță o analiză a spitalelor din România, după incendiul de la unitatea „Nicolae Robănescu”, de marți seară. Șeful Executivului susține că suma de cinci miliarde de euro este disponibilă pentru investițiile la spitalele din țară.

„Ăsta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi cele unde nu au pornit procedurile, ca să nu pierdem proiectele, le mutăm de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte să se regăsească fie prin PNRR fie prin Banca Europeană de Investiţii”, a subliniat premierul Ciolacu, miercuri, 26 iulie.

La acest moment, se lucrează la restabilirea condițiilor pentru ca pacienții transferați la spitalul „Marie Curie” să poată fi reinternați  în  siguranță la Centrul Clinic de Recuperare ”Dr. Nicolae Robănescu”. Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, starea copiilor este bună.

Pacienții transferați la Spitalul „Marie Curie” sunt în stare bună

 „Sunt liniştiţi împreună cu părinţii. Aşteaptă să se mute cât mai repede şi de asta ne ocupăm în perioada imediat următoare. În măsura în care va fi racordată la energie locaţia respectivă în totalitate, atunci se poate curăţa foarte rapid, se lucrează şi în momentul de faţă şi ei se pot muta în condiţii de siguranţă, pentru că, să nu uităm, discutăm de copii cu dizabilităţi care au nevoie de proceduri de recuperare, pentru ei orice zi de recuperare este importantă”, a precizat Rafila, după vizita cu premierul Marcel Ciolacu la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti.

Reamintim, marți seară, 25 iulie, la Spitalul de Recuperare pentru copii „Nicolae Robănescu” s-a produs o explozie urmată de un incendiu la un transformator din curtea spitalului, cu propagare la două autoturisme. Nu s-au înregistrat victime, cei 110 pacienți(n.r copii și aparținatori) au fost transferați la spitalul din imediata vecinătate, Marie Curie.

Sursă foto: Guvernul României 

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW