Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Amânarea relaxării din 1 iulie este un eșec al guvernării PNL

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 iunie 2020 Etichete: , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că amânarea relaxării din 1 iulie este un eșec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei.

„Amânarea relaxării din 1 iulie este un eşec al guvernării PNL în gestionarea pandemiei. Nu mai certaţi românii, aţi fost şi sunteţi anti-modele! Guvernul, în frunte cu ministrul Tătaru, dă vina exclusiv pe oamenii simpli fiindcă nu mai respectă distanţarea socială. Uită însă voit ce comportament public scandalos au arătat liderii PNL de o lună încoace: Orban a băut şi fumat în Guvern, alături de alţi demnitari, iar masca nici acum n-a învăţat să şi-o pună corect, Robu a făcut bâlci electoral pe stadion, cu minge adusă cu elicopterul şi miuţă la toc şi costum, fără pic de distanţare şi zero măşti, primarul Chirica şi ministrul Alexe au început campania electorală cu sute de activităţi în cort, sfidând chiar dictonul prezidenţial ‘ori eşti precaut, ori prost”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Social-democratul susține că dacă se ratează noua etapă a relaxării, liberalii, nu românii obișnuiți, sunt principalii vinovați morali.

„Au sfidat nu doar reguli de bun-simţ, ci au călcat legea în picioare. Iar să faci asta în plină pandemie înseamnă să-ţi duci poporul spre prăpastie”, a menţionat el.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat, luni, că măsurile de relaxare care erau programate să fie aplicate de la 1 iulie vor fi amânate din cauza creșterii din ultimele zile a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

„Recomandările specialiştilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare. Urmărim numărul de cazuri şi pentru săptămâna viitoare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra tranşă de măsuri de relaxare. În perioada următoare, ne putem gândi la măsuri de relaxare dacă numărul de cazuri o să scadă. Rămâne ca fiecare dintre noi să ştim să gestionăm fiecare moment de relaxare. A fost şi rămâne un gest de maturitate. Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul acestei pandemii. Situaţia nu este doar la noi, e şi în alte ţări, dar la noi parcă e mai acut. Ne gândim ca, punctual, să impunem unele restricţii unde există focare. 

Avem o săptămână de foc după acest weekend. Sistemul medical este pregătit dar nu putem lupta singuri.(…)Nu mai suntem în acea etapă de vârf. (n.r Virusul) nu este mai puțin agresiv(…)Atenția noastră trebuie să fie maximă.„, a declarat Ministrul Sănătății, la Digi24.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW