Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu a discutat cu Zelenski despre sprijinirea Ucrainei

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 august 2023 Etichete: , , ,

Premierul Marcel Ciolacu a discutat luni, 21 august, cu președintele Volodimir Zelenski despre sprijinul acordat Ucrainei de către România, în cadrul unei dineu informal organizat la Atena. 

„Am discutat cu președintele Zelenski despre eforturile continue ale României de a sprijini Ucraina. România stă alături de Ucraina până când va învinge și va ajuta la reconstrucția țării. Susținem începerea negocierilor de aderare Uniunea Europeană în acest an. Românii din Ucraina au sprijinul nostru comun”, a scris Ciolacu, pe Twitter.

Volodimir Zelenski a aterizat luni, 21 august, la Atena, pentru o vizită oficială, a anunţat biroul premierului Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Preşedintele Ucrainei va lua parte la un dineu informal cu lideri europeni şi din Balcanii de Vest, printre care se numără și premierul Marcel Ciolacu, informează AFP.

Zelenski, care a vizitat în acest weekend Suedia, Olanda şi Danemarca, îşi continuă turneul european surpriză într-o ţară care a fost un susţinător ferm al Ucrainei de la invadarea Rusiei. Atena a furnizat Kievului ajutor umanitar şi arme, inclusiv vehicule de luptă pentru infanterie, puşti de asalt Kalaşnikov, lansatoare şi muniţie.

Într-un interviu acordat vineri Digi24, premierul ucrainean, Denîs Şmîhal, declara că preşedintele ucrainean se va întâlni în curând cu premierul României şi foarte probabil va face la un moment dat o vizită şi la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Marcel Ciolacu participă, luni la Atena, la o reuniune de lucru a şefilor de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest, organizată de prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

La reuniune vor mai participa preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, dar şi şefi de stat şi de guvern din Sud-Estul Europei şi Balcanii de Vest.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW