Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Atena: Ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie. Oamenii își strigă furia după accidentul feroviar de marţi VIDEO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 5 martie 2023

Ciocniri violente au avut loc duminică, 5 martie, între forțele de ordine și manifestanți, în faţa Parlamentului din Atena, în timpul unui miting de protest după dezastrul feroviar din apropierea orașului Larissa, soldat cu moartea a 57 de persoane marţi seara, relatează AFP.

Manifestanţii, care au agitat pancarde cu mesajul „Jos guvernele asasine”, au răspuns la apelul studenţilor, ai lucrătorilor feroviari şi ai angajaţilor din sector public, în contextul în care trenurile şi metroul sunt în grevă.

Aceștia au incendiat coşurile de gunoi şi au aruncat cu cocktailuri Molotov, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade.

În câteva minute, Piaţa Syntagma, marea esplanada din faţa Parlamentului s-a golit de cei 12.000 de manifestanţi, care se adunaseră mai devreme pentru a cere socoteală autorităţilor elene după coliziunea dintre cele două trenuri care circulau pe aceeaşi linie.

Această dramă a stârnit o imensă furie a grecilor faţă de neglijenţa şi neajunsurile de la căile ferate, relevate odată cu acest accident.

Starea deplorabilă a reţelei feroviare, diverse probleme în sistemul de semnalizare şi siguranţă pe căile ferate au fost semnalate, în condiţiile în care directorul staţiei din Larissa, oraşul cel mai apropiat de accident, şi-a recunoscut responsabilitatea.

Duminică, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a cerut iertare familiilor victimelor. Detalii aici.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW