Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


Cine sunt procurorii care s-au înscris în cursa pentru şefia DIICOT

By Redactia , in Justitie Stirile zilei , at 2 septembrie 2021 Etichete: ,

11 procurori s-au înscris în cursa pentru conducerea DIICOT şi şefia unor secţii din DNA.

Pentru postul de procuror şef DIICOT, vor candida Daniel Horodniceanu, fost şef al Direcţiei, Ioana Albani şi Oana Pâţu, actualul procuror şef interimar. Ioana Albani vizează şi postul de adjunct al şefului DIICOT, alături de Mihaela Larisa Iosipescu.

Codrin Gavra candidează pentru postul de ajunct al şefului DNA, iar Andreea Nica, Ioan Amariei, Silviu Dimitriu şi Monica Danciu vor să fie şefi în cadrul secţiilor DNA.

Cătălin Popescu candidează la şefia Secţiei Resurse Umane a Parchetului General.

Lista procurorilor care candidează poate fi consultată AICI

Stelian Ion: Numirile, miza revocării

La scurt timp după anunțul revocării sale din funcția de ministru al Justiției, Stelian Ion a acuzat că procedurile de numire la șefia marilor parchete se află în spatele deciziei.

Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

  Ce urmează

Propunerile pentru ocuparea posturilor rămase vacante vor fi transmise Consiliului Superior al Magistraturii, forul urmând să ofere un aviz consultativ.

Un cuvânt extrem de important asupra numirilor îl va avea președintele Klaus Iohannis, ținând cont că poate respinge o dată candidații.

Giorgiana Hosu a demisionat și s-a pensionat la 49 de ani

Giorgiana Hosu a fost nevoită să demisioneze pe 24 septembrie 2020 din funcția de procuror-șef al DIICOT, după ce soțul său, Dan Hosu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Carpatica”. Ulterior acestei decizii, fostei șefe a DIICOT, în vârstă de 49 de ani, i s-a aprobat de către CSM și președintele Iohannis cererea de pensionare.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW