Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Cine este tânărul care a provocat accidentul mortal din stațiunea 2 Mai/Va fi cercetat în baza Legii „Anastasia”

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 20 august 2023 Etichete: , ,

Vlad Pascu, tânărul care, sâmbătă dimineață, a provocat un accident rutier extrem de grav, soldat cu doi morți și doi răniți, după ce s-a urcat drogat la volan, este cercetat după noile modificări legislative. Mai exact, este vorba despre Legea „Anastasia”, promulgată în luna iulie ac. 

Astfel, potrivit actului normativ mai sus menționat, pedepsele pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului sau a a unor substanțe interzise nu mai pot fi  aplicate  cu suspendare, ci este prevăzută pedeapsă cu executare, pentru concurs de infracțiuni.

Legea  a fost numită generic „Anastasia”,  în memoria fetiţei de patru ani care a fost ucisă, pe 1 iunie 2022, în faţa casei, de către o femeie care conducea fără permis. Ea a fost trimisă în judecată pentru „conducerea unui autovehicul fără permis”, nu și pentru ucidere din culpă. La vremea respectivă, procurorii au considerat „că accidentul rutier nu ar fi putut evitat, nici dacă ar fi deținut permis de conducere”(n.r. micuța Anastasia se juca pe stradă, când a fost spulberată de autoturismul condus de femeia care nu deținea legal permis de conducere).

Șoferul în vârstă de 19 ani promovează mesajul „Drogurile sunt viața mea”

În ceea ce îl privește pe șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidnetul rutier din stațiunea 2 Mai, acesta urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. El este originar din București și provine dintr-o familie instărită, potrivit news.ro. Fotografiile postate de el pe rețelele de socializare îl înfățișează în haine cu mesajul : „Drugs are my life”(n.r. drogurile sunt viața mea). Poliția Constanța a transmis că tânărul s-a urcat la volan sub influența cocainei.

„Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină. De asemenea, conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a transmis Poliția Constanța.

Sursă foto: news.ro 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW