Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Cine este Stelian Ion, noul ministru al Justiției

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 23 decembrie 2020 Etichete: , ,

Stelian Ion, propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Justiției, are 43 de ani și este avocat la bază.

A intrat în politică în 2016. Este la al doilea mandat de deputat din partea USR, în 2017 protestând în Parlament față de modificarea legilor justiției de PSD-ALDE.

A candidat pentru funcția de primar al Constanței, însă alegerile au fost câștigate de liberalul Vergil Chițac.

Stelian Ion, avocatul lui Radu Mazăre

În calitate de avocat, l-ar fi reprezentat pe Radu Mazăre într-un proces, potrivit constanța.ro. Stelian Ion a explicat că se afla la începutul carierei, iar fostul primar al Constanței ar fi accesat serviciile avocatei cu care colabora.

„Eu nu am fost nici apropiat al lui Mazăre, nici părtaș la acțiunile sale prin care patrimoniul Constanței a ajuns în mâinile camarilei sale, nici complice îmbogățit de Mazăre. Dacă printr-un concurs de împrejurări l-am reprezentat pe Mazăre în 3 dosare, asta nu înseamnă că l-am admirat pe Mazăre, că am fost de acord cu toate mizeriile pe care le-a făcut în calitate de primar (despre unele aflând abia după 2010) sau că s-a creat vreo relație de subordonare sau de servilism care să mă facă să tac. Ca avocat, asta faci: aperi clienții care te angajează, nu neapărat toți simpatici, nu neapărat toți ușă de biserică. E ciudat că trebuie să dau explicații pentru aceste lucruri, deoarece mi se pare firesc ca oamenii să facă diferența între avocat și client, mai ales atunci când legătura este una sporadică, de circumstanță ”, a declarat Stelian Ion pentru constanta.ro.

Deputatul a criticat amânarea desființării SIIJ, dispusă în mandatul lui Cătălin Predoiu. Recent, a anunţat că măsura este o prioriate a noului Guvern.

„Nu se schimbă mai nimic, nu se repară aproape nimic din ce a distrus PSD-ul în materie de justiție. Ok, nu mai stăm cu teama că se dă mâine ordonanță de amnistie și grațiere, dar legea recursului compensatoriu scoate AZI criminalii și corupții din penitenciare, iar procurorii de rând înalt vor fi puși pe funcții tot de politicieni. Cum adică nu abrogăm legea asta odioasă pentru că se supără CEDO și ne sancționează? CEDO nu știe ce efecte oribile a produs acest act normativ?”, scria Stelian Ion, pe Facebook, în noiembrie 2019.

Comentarii


  • Целью Академии является содействие членам в осуществлении деятельности в области жилищно-коммунального хозяйства, бытового обслуживания и экологии, объединение усилий в создании мультипликативного эффекта выраженного в развитии и модернизации жилищного фонда, эффективном использовании коммунальных ресурсов, создании благоприятного инвестиционного климата и совершенствования институциональной среды ЖКХ. https://www.acgkh.ru/

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW