Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cine este magistratul desemnat de CSM să conducă grupul interinstituțional pentru analizarea proiectelor de modificare a legilor justiției

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 21 octombrie 2020

Procurorul Cristian Ban a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii să conducă un grup de lucru format din reprezentanți ai CSM, Parchetul General, DNA, DIICOT și asociaților profesionale pentru analizarea proiectelor de modificare a legilor justiției, puse în dezbatere publică de ministrul Cătălin Predoiu.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât constituirea unui grup de lucru interinstituţional din care să  facă parte Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de  Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi asociaţiile profesionale  pentru analizarea proiectelor legilor justiţiei, puse în dezbatere publică de către  Ministerul Justiţiei la data de 30.09.2020. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a  desemnat în calitate de coordonator al acestui grup pe domnul procuror Cristian  Mihai Ban, membru al Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în comunicatul transmis de CSM.

Cristian Ban, membru al CSM, a ridicat semne de întrebare cu privire la activitatea Inspecției Judiciare, instituție vizată în propunerile de modificare a legilor justiției. Magistratul a afirmat că numărul acțiunilor disciplinare exercitate de inspectori împotriva procurorilor DNA în perioada 2017-2019 a fost cu aproximativ 500% mai mare față de cel din 2013-2016. Ban s-a întrebat dacă se poate vorbi despre o campanie de intimidare și presiune cu privire la activitatea Inspecției în raport cu DNA.

Potrivit propunerii ministrului de resort, Cătălin Predoiu, alegerea inspectorului-șef al Inspecției Judiciare și a adjunctului se va face prin concurs.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *