Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Cine este Lucian Rădulescu, consilierul care a amenințat un polițist. Câți bani câștigă și în ce scandaluri a fost implicat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Lucian Rădulescu, consilierul PSD care a fost surprins în timp ce amenința și înjura un agent de poliție, este un personaj controversat în județul Prahova, fiind cunoscut drept unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din zonă, cu legături în PSD. De altfel, recent a fost acuzat de fals și uz de fals de un om de afaceri. De la Parlamentul României Rădulescu încasa în jur de 1 500 de lei pe lună, iar mașina pe care o conducea nu apare în declarația de avere.

Lucian Rădulescu a fost consilier al deputatului PSD de Prahova Laura Moagher și director adjunct al CSM Ploiești și administrator al bazelor sportive din subordinea clubului, respectiv stadionul ”Ilie Oană”, Sala Sporturilor Olimpia și Hipodromul din Ploiești. 

În funcția de director adjunct al Clubului Sportiv, Prahova, Ploiești, Rădulescu a câștigat, în 2018, 12 714 lei, ceea ce înseamnă că încasa doar 1 059 lei pe lună.

Rădulescu a ocupat mai mute funcții la CSM printre care consilier personal al directorului. El mai deține funcția de președinte al Sportului Snagov (Liga2).

Conform realitateaprahoveană.ro el este şi preşedintele unei organizaţii locale din componenţa PSD Ploieşti, funcție din care a vrut să demisioneze în urma unui scandal mediatizat de GSP, însă PSD nu a acceptat suspendarea sa.

Acesta a mai fost conducător la Petrolul Ploiești, FC Vaslui, Chimia Brazi și Conpet Ploiești.

Rădulescu Lucian nu are terenuri sau mașini pe numele lui, însă deține o casă de 260 mp în Ploiești împreună cu soția sa, potrivit declarației sale de avere.

În imaginile surprinse de polițiști, Rădulescu conducea un BMW X5.

Salariu de 1 500 de lei în Parlament

După apariția imaginilor în care Rădulescu este surprins amenințând un polițist, deputatul PSD Laura Moagher a anunțat că va înceta colaborarea cu consilierul său. Deputatul a spus că Rădulescu încasează 1.200 de lei, întrucât lucrează part time. Conform declarației sale de avere, Rădulescu încasa de la Parlament un salariu de 1 495 lei pe lună.

Rădulescu, acuzat de fals și uz de fals într-o afacere de 350.000 de euro

Rădulescu a fost acuzat de uz fals, în urmă cu câteva luni, de către omul de afaceri Lucian Gheorghe. Antreprenorul i-ar fi împrumutat pe Rădulescu mai multe sume de bani, în valoare totală de 350 000 de euro. Ulterior, pe numele lui Gheorghe a fost depusă o plângere penală pentru șantaj și camătă, în ciuda faptului că el susține că banii nu au fost împrumutați cu dobândă.

”Între anii 2013-2015 l-am împrumutat cu diferite sume de bani scopul fiind de a înființa anumite benzinării. Suma totală de bani a fost de 350.000 de euro. Aveam încredere în el. Mi-a dat înapoi 20.000 de lei vechi. Concubina domnului Rădulescu e directoare la OTP Bank și mi-a sustras bani din cont. Mi-am deschis cont la rugămintea lor și apoi am rămas fără 50.000 de euro. Am făcut plângere pentru furt la ANPC, iar ANPC a mers la Poliția Prahova. M-am trezit cu altă plângere penală în care sunt chemat pentru șantaj și camătă. Și în hârtia notarială făcută între noi scrie clar că e un împrumut fără dobândă. El spunea că-mi dă 25% din a doua benzinărie cumpărată. Ivan Georgiana, concubina domnului Rădulescu, a făcut plângerea. Plângerea a fost respinsă de instanțe”, a declarat Lucian Gheorghe la GSP LIVE.

În replică, Rădulescu spune că este vorba de un contract de împrumut asumat între două părți și că o parte din bani i-a dat înapoi, prin bancă.

Consilierul PSD, cunoscut drept „Becali de Ploiești”

Conform GSP, omul de afaceri Lucian Gheorghe lui Rădulescu îi place să i se spună „Becali de Ploiești”.

„Ei mi-au spus că au toată poliția Prahova la degetul mic. Domnul Rădulescu e un apropiat al lui Florin Bercea. Și terenul pe care e făcută o benzinărie e al domnului Bercea”, a spus Lucian Gheorghe.

CSM Ploiești, obligat de instanță să plătească datoria lui Rădulescu

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a pierdut, anul acesta, un litigiu şi este obligat să plătească datoria lui Lucian Rădulescu.

Sentința Judecătoriei Ploieşti face trimitere la un dosar de executare din 2016, pe baza căruia un cabinet specializat a transmis în august 2018 o cerere de poprire către angajator. Mai exact, CSM a fost solicitat să oprească lună de lună o parte din salariul lui Rădulescu şi să o vireze către creditor, o persoană fizică, în numele lui Lucian Gheorghe.

Conducerea CSM a refuzat să pună în aplicare solicitarea, motiv pentru care acum este obligată de instanță să plătească suma de 1 599 418 lei debitorului. Banii reprezintă peste 10% din bugetul anual al acestei structuri a administraţiei locale. Decizia instanței nu este definitivă.

„Validează poprirea înfiinţată prin adresa de poprire din data de 20.08.2018 emisă de SCPEJ Trifina, Tanase şi Galea în dosarul de executare nr. 4649/2016 asupra sumelor datorate de terţul poprit Clubul Sportiv Municipal Ploieşti debitorului Rădulescu Lucian. Obligă terţul poprit la plata către creditor a sumelor pe care le datorează debitorului în limita sumei de 1.599.418,92 lei. Obligă terţul poprit la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 520 lei reprezentând 20 lei taxă judiciară de timbru şi 500 lei onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare”, se menţionează în sentinţa publicată pe portalul instanţelor de judecată, citată de telegrama.ro.

Întrebat despre întreaga situație, Rădulescu a spus, pentru GSP, că acuzațiile sun niște „baliverne”.

Rădulescu, către un polițist: Îți arăt eu ție

Rădulescu a fost filmat în timp ce amenința și înjura un agent de poliție care voia să îl amendeze fiindcă a oprit neregulamentar pe raza localității Păulești, deși în locul respectiv era un indicator rutier care interzicea acest lucru.

În clipul video făcut public de agentul de poliție Marian Godină se observă cum Rădulescu scoate legitimația sa emisă de Camera Deputaților din portofel și i-o aruncă agentului pe acte, amenințându-l: „Nu cred că trebuie să ai conflict cu mine”, i s-a adresat agentului.

Deși polițistul îi explică că a oprit lângă un semn de oprire interzisă, Lucian Rădulescu spune că așteaptă pe cineva și începe să țipe înjurându-l și amenințându-l pe agent. Ulterior, acesta strigă „Hai, du-te și dă-mi amendă. Îți arăt eu ție!” și părăsește locul evenimentului.

Comentarii