Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Cine este Iulia Ramona Chiriac, noua șefă a Reprezentanței Comisiei Europene la București

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 iunie 2021

Iulia Ramona Chiriac a fost numită, miercuri, șefa Reprezentanței Comisiei Europene (CE) la București, devenind reprezentanta oficială a CE în România, sub autoritatea politică a președintelui Ursula von der Leyen. Mandatul său va începe de la 1 iulie.

Iulia Ramona Chiriac a fost numită astăzi șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. În această calitate, va fi reprezentanta oficială a Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a președintei Ursula von der Leyen. Iulia Ramona Chiriac are cetățenie română și este diplomat de carieră”, potrivit unei postări pe Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Cine este Iulia Ramona Chiriac

„Dna Chiriac are cetățenie română și este diplomat de carieră. Are o experiență de aproape 20 de ani în afaceri europene, dobândită inclusiv la nivel local, în România. Prin prisma funcțiilor pe care le-a ocupat, a dobândit competențe solide de comunicare strategică și de reprezentare politică, precum și o cunoaștere aprofundată a contextului politic din România, ceea ce o face foarte potrivită pentru conducerea Reprezentanței Comisiei în țară.

Dna Chiriac este consul general al României în landul Bavaria din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de această experiență de peste zece ani în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, având atribuții legate în special de pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE. În cadrul Ministerului Integrării Europene din România a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informații privind oportunitățile de finanțare, precum și de diseminarea cunoștințelor despre UE prin organizarea de conferințe, seminare, campanii de informare și ateliere.

Dna Chiriac a absolvit Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Are două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen”, se arată pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Sursă foto: CaleaEuropeană.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW