Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cine este femeia care plănuia uciderea lui Zelenski. A fost arestată de serviciile secrete ucrainene

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina , at 7 august 2023 Etichete: , , , ,

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat că a reținut o femeie „care pregătea un atac aerian rusesc în regiunea Mikolaiv, în timpul vizitei președintelui Ucrainei”, Volodimir Zelenski,  informează CNN. Liderul de la Kiev a scris pe Twitter, luni, 7 august, că ar fi vorba despre o „informatoare rusă”, dar nu i-a  făcut public numele.

Femeia strângea informații despre vizita lui Zelenski în regiune, chiar în ajunul acesteia, susțin serviciile secrete ucrainene. Informatoarea, de origine ucraineană, a fost arestată.

„Astăzi a fost arestată o nformatoare a serviciilor secrete ruse care aduna informaţii despre vizita planificată a preşedintelui în regiunea Mikolaiv”, în apropiere de linia frontului, pentru un „atac aerian masiv”.Această femeie care lucra într-un magazin dintr-o bază militară „a încercat să stabilească timpul şi lista locurilor din itinerariul provizoriu al şefului statului în regiune”, au precizat serviciile ucrainene, citate de sursa precizată.

Femeia care a strâns informații despre președintele Zelenski, cu scopul de a fi asasinat, riscă 12 ani de închisoare.

Aceasta nu este prima  tentativă de asasinare a lui Zelenski. Anul trecut, un grup de mercenari ruși a fost arestat la granița țării cu Slovacia. Guvernul ucrainean a anunțat, la acea vreme, că scopul era să-l ucidă pe președintele Zelenski.

Ucraina, amenințată cu bombă ecologică

În ultima perioadă, atacurile Rusiei asupra Ucrainei s-au intensificat. Porturile din Odesa au fost atacate cu drone, iar exploziile au fost atât de puternice încât s-au simțit și de pe teritoriul României(n.r. județul Tulcea). Analiștii militari consideră că Rusia atacă porturile ucrainene, pentru ca Ucraina să nu mai poată exporta cereale.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a sugerat, sâmbătă, 5 august, că Moscova va mai ataca porturile ucrainene, ca răspuns la agresiunile Kievului asupra navelor ruseşti în Marea Neagră. El a  ameninţat că Ucraina va avea parte de „o catastrofă ecologică”, relatează Reuters.

Sursă foto: Telegram

 

Comentarii