Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Cine este Constantin Florea, noul șef al Jandarmeriei Române. Sindile, înlocuit la aproape un an de la protestele violente din București

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 5 august 2019 Etichete: , ,

Mihai Fifor a anunțat, luni, că noul șef al Jandarmeriei Române este Constantin Florea, fost inspector șef al Jandarmeriei Craiova. Acesta i-a luat locul lui Cătălin Ionuţ Sindile, în contextul în care împuternicirea acestuia urma să expire pe 14 august. Măsura vine la aproape un an de la protestele violente din Piața Victoriei.  

Constantin Florea are 53 de ani și a fost timp de 10 ani inspectorul şef al Jandarmeriei de la Craiova.

Din 2005 până în 2009, Florea a ocupat postul de comandant adjunct la „Frații Buzești”, în Craiova. Anterior, în perioada 2004 -2005, a fost adjunct al comandantului și șef de stat major, la Comandamentul de Jandarmi Județean Dolj.

Din 2002 până 2004, Florea a avut funcția de Comandant al Jandarmeriei Teritoriale Craiova și șef stat major la Batalionul 88 Mobil Jandarmi Craiova.

Din 1999, când  și-a început cariera în Jandarmerie, până în 2002, a fost ofițer specialist operații la Comandamentul de Jandarmi Teritorial Craiova.

A absolvit Facultatea Interarme, Comandă şi Stat Major a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, iar stagiul militar a fost efectuat la Jandarmeria București.

Constantin Florea a urmat cursuri de specialitate la Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”, la Academia de Poliție “A. I. Cuza” și la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. Florea a studiat și peste hotare, la Jandarmeria Națională Franceză – Escadron de Gendarmerie Mobile Rennes.

Potrivit jandarmeriadolj.ro, Florea a obținut mai multe distincții și premii de-a lungul activității sale profesionale.

Presa locală: Soția lui Florea, angajat al CJ Dolj

Publicația oltenia.info scria, anul trecut, că soția lui Constantin Florea, este angajat al Consiliului Județean Dolj, de unde încasa, în 2015, 27.000 de lei. Potrivit sursei citate, fiica noului șef al Jandarmeriei Române este angajat al CSU Craiova SA, de unde câștigă 18.000 de lei.

sursa foto: Inquam Photos/Bogdan Danescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW