Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cine este Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 martie 2024

Medicul Cătălin Cîrstoiu (49 ani) va fi prezentat oficial miercuri drept candidat comun al coaliției PSD – PNL la Primăria Capitalei. 

Potrivit CV-ului său oficial, a absolvit Medicină Generală, la Universitatea de Medicinã şi Farmacie „Dr.Carol Davila” Bucureşti, Facultatea de Medicină Generală. Este Doctor în medicină Universitatea de Medicinã şi Farmacie „Dr.Carol Davila”, Bucureşti. Tema sa de de doctorat are titlul: „ Algoritm diagnostic şi terapeutic al reviziei componentei femurale decimentate aseptic în artroplastia totalã a şoldului” iar conducător ştiinţific este Prof. Dr.Ion Dinulescu.

Cătălin Cîrstoiu este manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), iar din 2009 decan al Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila”.

Cîrstoiu are bijuterii de 150.000 euro

Este căsătorit cu medicul Monica Cîrstoiu, șefa clinicii obstetrica-ginecologie din cadrul Spitalului Universitar. Soții Cîstoiu dețin un teren intravilan de peste 3.000 de mp, cumpărat în 2011, în localitatea Mogoşoaia şi vilă, în judeţul Ilfov, de 450 de mp, din 2008, precum şi un apartament achiziţionat în 2014, în Capitală.

Medicul conduce un Cadillac, fabricat 2008. El mai declară bijuterii în valoare totală de 150.000 de euro.

În conturi, el are aproape 500.000 de euro și peste 1,6 milioane de lei. De asemenea, deține acțiuni în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

Fiu de deputat, finul lui Băsescu

Tatăl lui Cătălin Cîrstoiu este Ion Cîrstoiu, un bine cunoscut politician din județul Argeș. Acesta a fost primar al municipiului Pitești, prefect de Argeș și ulterior deputat timp de două mandate, ales din partea PD (fostul PDL).

El a fost cununat de fostul președinte al României, Traian Băsescu, care l-a și decorat cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler. Este nașul de botez al fetiței Elenei Băsescu.

„Avem de toate”

Cîstoiu a fost aspru criticat în urma catastrofei de la Colectiv, iar fondatoarea Asociației „Dăruiește Viață”, Carmen Uscatu, l-a numit medicul „avem de toate”. Concret, el a fost acuzat că a blocat timp de mai multe zile transferului lui Alex Hogea (19 ani) la spitalul AKH Viena. În cele din urmă, tânărul avea să fie transferat, însă a fost prea târziu.

„Întotdeauna m-am gândit că un chirurg care vine din sala de operații nu va înțelege nimic din încrengăturile mafiei din Ministerul Sănătăţii. Iată că Victor Costache l-a numit astăzi pe Cătălin Cîrstoiu, managerul «avem de toate» de la Colectiv, manager, din nou, la Spitalul Universitar de Urgență din București. Bravo și lui Ludovic Orban – Liderul Dreptei Românești!”, afirma Carmen Uscatu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii