Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Cine este bărbatul împușcat miercuri de polițiști/ În ianuarie 2016 a intrat cu mașina în gardul Guvernului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Bărbatul care a decedat miercuri dimineață în urma unui incident violent într-un bloc din sectorul 1 al Capitalei este cel care, în ianuarie 2016, a intrat cu mașina în gardul Guvernului, potrivit unor informații mainnews.ro.

Bărbatul împușcat, miercuri, de polițiști este cel care în ianuarie 2016 a intrat cu mașina pe spațiul verde din fața Guvernului, lovind un copac și oprindu-se cu autoturismul în porțile metalice de la intrarea în instituție.  Acesta și-a motivat gestul spunând că a fost unul de protest pentru  arăta că actele de terorism pot avea loc și în România.

Bărbatul a fost judecat în libertate, iar potrivit unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1, el fusese obligat să urmeze tratament psihiatric provizoriu până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Context

Cetățenii din sectorul 1 al Capitalei au trecut în această noapte prin scene de groază. Un bărbat care devenise violent a fost imobilizat și rănit de polițiști.

În această dimineață, în jurul orei 04.00, o persoană din sectorul 1 al Capitalei a sunat la 112 pentru a semnala că în imobilul în care locuiește un bărbat dezbracat, aflat doar în lenjerie intimă, amenință pe holuri, având asupra sa mai multe obiecte ascuțite.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 5 Poliție. Bărbatul a fost localizat și a început să devină violent la vedere polițiștilor.

Acesta a început să-i lovească pe polițiști, după care a fugit, fiind localizat la un nivel superior al clădirii. Bărbatul a devenit din nou violent și a început să-i amenințe pe ofițeri, motiv pentru care, după somație, unul din polițiști a executat foc cu armamentul din dotare, rănindu-l.

La fața locului a fost solicitat un echipaj de prim ajutor. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Bărbatul a murit la spital, în jurul orei 8:30. Cadavrul urmează să fie ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Inquam Photos/ Cornel Putan

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW