Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Robert Fico. Premierul a fost operat de urgență

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 mai 2024 Etichete: , , ,

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, pe nume Juraj Cintula, domiciliat în Levice, este considerat suspect în atacul asupra premierului slovac Robert Fico. Potrivit informațiilor furnizate de site-ul aktuality.sk, arma utilizată în incident, conform aparențelor, se afla legal în posesia acestuia. Aktuality.sk a reușit să ia legătura și cu fiul presupusului atacator, care a exprimat șocul său față de situație, potrivit news.ro.

Fiul suspectului a confirmat că tatăl său deținea arma în mod legal, dar a negat că acesta ar fi avut intenția sau ar fi menționat vreodată că ar dori să atace sau să îl elimine pe politician. De asemenea, a infirmat că tatăl său, J.C., ar fi avut antecedente psihiatrice.

„Nu am absolut nicio idee despre ce intenţiona tata, ce plănuia, de ce s-a întâmplat acest lucru”, a mărturisit fiul. Întrebat dacă bărbatul îl ura pe premier, fiul a răspuns: „Să o spunem aşa – nu l-a votat. Asta e tot ce pot spune despre asta”.

Suspectul este descris ca având inclinații artistice și a avut mai multe colecții de poezii publicate. În 2016, acesta a lucrat pentru un serviciu de securitate privat și a fost victima unui atac într-un centru comercial din Levice. În urma acestui incident, suspectul, J.C., a fost agresat de un bărbat mai tânăr, aparent sub influența substanțelor stupefiante.

De asemenea, Aktuality.sk a contactat un cunoscut vechi al suspectului, cu care acesta a cofondat Mișcarea Anti-Violentă. „Am fondat acest partid împotriva oricărei forme de violență, cred că după incidentul în care un filipinez a fost bătut până la moarte”, a declarat bărbatul, care este vecin cu suspectul și a promovat operele literare ale lui J.C.

„Da, el era în posesia legală a armei, deoarece era paznic pensionar. Dar nu cred că incidentul de astăzi are legătură cu ce i s-a întâmplat cu ani în urmă”, a adăugat o cunoştinţă a suspectului.

„Nu mi-a venit să cred, chiar şi atunci când am văzut pozele, dar erau din spate, am fost şocat de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Dar nu vreau să îl judec. El nu a acţionat niciodată aşa, uneori poate că mai comenta ce guvern nu-i place, dar ce s-a întâmplat azi este un şoc”, a adăugat cunoştinţa.

foto: X

Comentarii