Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Cine este Alexandru Dimitriu, propus secretar de stat la Ministerul Justiției

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 5 ianuarie 2021

Alexandru Dimitriu este propunerea ministrului Stelian Ion pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției. Avocatul, în vârstă de 39 de ani, este membru PLUS și partener în casa de avocatură a lui Gheorghe Piperea.

Am făcut o propunere premierului de numire a unui secretar de stat, în persoana dlui Alex Dimitriu, în care am foarte mare încredere și sunt convins că vom colabora foarte bine”, a declarat ministrul Stelian Ion într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Dimitriu a fost membru al PNL timp de 10 ani și a intrat în Baroul București în anul 2007. Acesta a fost candidat din partea PLUS pentru Primăria Sectorului 5, dar s-a retras în favoarea lui Cristian Băcanu.

În plus, Dimitriu ar fi reprezentat în mai multe procee firma European Drinks, deținută de frații Micula, potrivit Newsweek.

CV-ul lui Alexandru Dimitriu, potrivit casei de avocatură Piperea & Asociații

„Licențiat al Academiei de Studii Economice București – Facultatea de Relații Economice Internaționale și al Facultății de Drept din cadrul Universității Nicolae Titulescu, este un avocat plendant redutabil în litigii & arbitraj și deține o vastă activitate editorială.

În perioada 2007-2008, Alexandru Dimitriu și-a consolidat cunoștintele și aptitudinile în cadrul Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților.

În perioada 2009-2010 a urmat cursurile de Master în Dreptul Afacerilor – Universitatea București.

În perioada 2010-2015 urmează cursurile școlii doctorale din cadrul Universității București, specialitatea Dreptul Afacerilor. Obţine titlul de Doctor în drept – calificativul excelent (summa cum laude) cu tema Tema: Recuperarea creanţelor prin procedura insolvenţei”

Sursă foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW