Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Cine este agitatorul principal la mitingul AUR – SURSE

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 10 mai 2023

Romeo Paul Hotea, membru AUR Maramureș, a fost cel care a declanșat violențele la mitingul organizat de partidul extremist condus de George Simion, în fața Parlamentului, au declarat surse judiciare pentru Mainnews.ro. În anul 2000 el a fost condamnat pentru furt calificat. 

Parlamentarii AUR și susținătorii partidului au generat haos în fața și în curtea Parlamentului, unde au desfășurat o manifestație de protest, sub pretextul opoziției față de un proiect de lege, inițiat de Guvern.

Fostul premier Ludovic Orban a fost agresat de către unii dintre huligani, care se pare că l-ar fi lovit inclusiv pe deputatul AUR, Antonio Andrusceac. Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a fost și el la un pas să fie agresat, fiind salvat de intervenția jandarmilor.

Însă asta nu este tot. O parte dintre manifestanți s-au încăierat cu jandarmii. Cel de la care ar fi pornit scandalul cu oamenii legii se numește Romeo Paul Hotea. Surse judiciare au declarat că el ar fi un apropiat al deputatului AUR din Maramureș, Darius Pop. Politicianul poate fi observat în imagini cum se duce și vorbește cu Hotea, după ce acesta a fost reținut de jandarmi.

„Dacă vreți să ieșim pașnic de aici, lăsați-mă să mă duc să vorbesc cu el”, le-a spus jandarmilor Darius Pop.

Cei doi sunt de altfel și prieteni pe Facebook.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW