Sunday, May 9, 2021
Jurnalism corect


Cinci suspecți au fost arestați în cazul de sclavie din Maramureș

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 iunie 2020 Etichete: ,

Instanța a dispus arestarea preventivă timp de 30 de zile pentru cinci persoane în cazul de sclavie din Maramureș. Potrivit referatului întocmit de procurori, victimele, persoane cu handicap mintal sever, au fost „traumatizate în urma tratamentului inuman la care au fost supuse”.

„Toate persoanele vătămate (cu excepţia numitului * care nu a mai fost găsit) au fost evaluate psihologic de către un expert autorizat, prin rapoartele ataşate la dosar în acest sens confirmându-se nivelul redus al capacităţii cognitive a acestora, imposibilitatea de a avea control asupra ordonării cronologiei faptelor, dar s-a confirmat faptul că absolut toate victimele sunt traumatizate în urma tratamentului inuman la care au fost supuse şi al exploatării realizate prin constrângere fizică şi psihică de către inculpaţi, având perfect reprezentarea constrângerilor exercitate asupra lor şi detaliile în care ele s-au consumat, precum şi persoanele care le-au aplicat acest tratament traumatizant,” arată procurorii.

Potrivit procurorilor, inculpații din dosar s-au manifestat violent la centrul unde au fost primite victimele, după eliberarea lor de către oamenii legii.

De remarcat este faptul că după extragerea persoanelor vătămate din mediul familiei C. , de către organele de poliţie, victimele au fost cazate la un Centru de primire a persoanelor fără adăpost din mun. Baia Mare. Imediat inculpaţii şi-au făcut apariţia la locaţia respectivă, însoţiţi de diverşi membri ai familiei lor, manifestându-se agresiv şi declanşând chiar un scandal care i-a determinat pe reprezentanţii Centrului respectiv să solicite intervenţia organelor de poliţie. La apariţia acestora, membrii familiei C. au fugit printre blocurile din zonă, însă s-au reîntors în zilele următoare manifestând acelaşi comportament violent şi încercând chiar să le ia cu forţa pe persoanele vătămate din incinta Centrului. 

Anchetatorii spun că inculpații din dosar sunt cunoscuți în comunitatea din care provin ca având un comportament extrem de agresiv.

„De altfel, membrii familiei C. – inclusiv inculpaţii – sunt cunoscuţi în comunitatea din care provin ca fiind persoane cu comportament antisocial, recalcitrant, impulsiv, violent, predispus la săvârşirea a numeroase infracţiuni (furturi, tâlhării), fiind o familie-problemă în mediul social din care fac parte.
Martorii audiaţi în cauză până la această dată au confirmat declaraţiile persoanelor vătămate şi au susţinut veridicitatea stării de fapt expuse,” se mai arată în referatul procurorilor.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW