Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Cinci persoane, dintre care trei din R. Moldova, puse sub acuzare în Bulgaria pentru implicare în atentatul de la Istanbul

By news.ro , in Republica Moldova Stirile zilei , at 19 noiembrie 2022 Etichete: , ,

Procurorii bulgari au pus sub acuzare cinci persoane, între care trei cu cetățenia Republica Moldova, pentru presupusă implicare în atentatul terorist de săptămâna trecută din Istanbul, a declarat sâmbătă procurorul şef al ţării, Ivan Geşev, citat de Reuters.

Trei bărbaţi de origine moldovenească şi un bărbat şi o femeie de origine kurdă siriană au fost reţinuţi de forţele speciale de poliţie bulgare la începutul acestei săptămâni, în urma investigaţiilor şi a cooperării strânse cu procurorii din Turcia vecină, a declarat Geşev.

„Cinci persoane au fost acuzate. Acuzaţiile sunt în două grupuri – pentru sprijinirea actelor teroriste dintr-o altă ţară, şi anume atacul de la Istanbul, şi pentru trafic de persoane. Aceşti oameni au fost implicaţi în principal în traficul de persoane peste graniţă (cu Turcia) şi în contrabandă”, a spus Geşev.

Procurorii vor cere unui tribunal bulgar, sâmbătă mai târziu, să îi reţină pe cei patru bărbaţi, în timp ce pentru femeie va fi căutată o altă opţiune, din cauza stării de sănătate precare, a spus el.

Procurorii turci au cerut deja extrădarea unora dintre presupuşii complici ai exploziei, a adăugat Geşev.

Vineri, un tribunal turc a dispus arestarea preventivă a 17 persoane suspectate de implicare în explozie, inclusiv a presupusului atacator, pe care poliţia l-a identificat drept cetăţeanul sirian Ahlam Albashir.

Niciun grup nu a revendicat explozia, care a rănit şi peste 80 de persoane pe bulevardul Istiklal, o stradă pietonală aglomerată şi istorică.

Guvernul turc a dat rapid vina pe militanţii kurzi pentru explozie, iar poliţia a spus că atacatorul suspect a fost antrenat de militanţii kurzi din Siria.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW