Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


Cifrele oficiale privind lipsa echipamentelor de protecție pentru medici/ Din 2,8 milioane de măști sanitare necesare, doar 1,1 milioane există în prezent

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , ,

Spitalele din România se confruntă cu lipsuri majore privind echipamentele de protecție pentru personalul medical care intră în contact cu pacienții infectați cu virusul Covid-19. Vicepremierul Raluca Turcan susține că în ceea ce privește stocurile de echipamente de protecție, „este greu atunci când pleci de la zero”.

Potrivit datelor oficiale privind stocurile echipamentelor de protecție pentru personalul medical, doar pentru prima fază a epidemiei de coronavirus, când doar anumite spitale internează cazuri de infecție, ar fi necesare 2,8 milioane de perechi de mănuși, iar în prezent există doar 1,6 milioane, potrivit Europa FM.

Incluzând și medicii de familie, necesarul total ar fi de șase milioane de perechi la nivel național. Potrivit vicepremierului Raluca Turcan, în această săptămână stocul mănușilor sanitare va fi completat cu 1,5 milioane.

În ceea ce privește măștile sanitare, situația este mult mai îngrijorătoare. Este nevoie de aproximativ 2,8 milioane de măști, pe când în prezent există doar 1,1 milioane, dintre care doar 150.000 sunt dintre cele mai performante și, implicit, utile, în caz de Covid-19.

De asemenea, din 27 de mii de perechi de ochelari de protecție necesare, stocul din prezent e doar de 3.600, iar la combinezoane, din necesarul de 47 de mii în această primă fază, există numai șase mii. Despre această situație, vicepremierul Raluca Turcan susține că aceste materiale (combinezoane n.r) vor fi produse în scurt timp și la noi în țară.

Vicepremierul susține că în privința stocurilor, este greu să ai ce trebuie când ai pornit de la zero.

„În privința stocurilor, am plecat de la zero. Ca să știe toată lumea cum a intrat România în această perioadă, în condițiile în care măcar la rezervele statului ar fi trebuit să existe stocuri de diferite echipamente pentru situații de criză”, a declarat Raluca Turcan, la Europa FM.

Situația cazurilor de infectare în România

În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost confirmate 143 de noi cazuri de COVID-19. În total au fost înregistrate 576 de cazuri de persoane infectate, dintre care 73 au fost declarate vindecate. De asemenea, au fost raportate cinci decese.

România este de luni „zonă galbenă” COVID-19, cu peste 500 de persoane raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus pe teritoriul ţării.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La secțiile ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19. Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW