Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


CIA le-a oferit cetățenilor ruși o modalitate sigură prin care pot furniza informații serviciilor americane

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 mai 2022

CIA le-a oferit cetățenilor ruși, care se opun războiului din Ucraina și care își doresc să furnizeze informații secrete serviciilor americane, o modalitate sigură prin care pot contacta agenția, relatează CBS News.

Oferim informații în limba rusă legate de modalitatea prin care poate fi contactată agenția – prin intermediul Dark Web sau al unui VPN de calitate – pentru cei care se simt obligați să ne contacteze din cauza războiului dus de Guvernul Rusiei în Ucraina”, este o postare publicată pe 2 mai de CIA.

CIA a lansat, în anul 2019, o platformă pe Dark Web prin intermediul căreia persoane din toate colțurile lumii au putut transmite informații într-un mod sigur.

Pentru a accesa site-ul respectiv, este nevoie de browser-ul Tor, cunoscut pentru protecția datelor personale a celor care îl folosesc.

Platformele de tipul Facebook și Instagram au fost interzise în Federația Rusă la începutul invaziei, dar rapoartele oficiale indică faptul că tot mai mulți cetățeni ruși continuă să le acceseze, prin intermediul VPN-urilor.

Odată cu lansarea acestui apel, CIA speră ca cetățenii ruși și soldații care luptă în Ucraina să fie dispuși să ofere informații serviciilor secrete americane, fără să se teamă de consecințe.

Astfel, sunt țintiți oficiali ruși sau oameni de afaceri, apropiați de Kremlin, îngrijorați de deciziile regimului condus de Vladimir Putin sau care au fost afectați de sancțiunile aplicate de Occident.

CIA nu a publicat date referitoare la numărul și la tipul mesajelor primite pe platforma agenției în timpul invaziei din Rusia.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW