Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


China susține că e dispusă să ajute Ucraina, dar refuză să spună dacă va acorda asistență Federației Ruse

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 martie 2022

Ministerul chinez de Externe a transmis că susține afirmațiile lansate de ambasadorul chinez de la Kiev, potrivit căruia țara asiatică va ajuta Ucraina din punct de vedere economic și nu o va ataca, dar a refuzat să spună dacă Beijingul va acorda asistență militară Federației Ruse, relatează CNN.

Ambasadorul chinez din Ucraina, Fan Xianrong, i-a transmis joi, 17 martie, șefului administrației regionale din Lviv, Maksym Kozytsky, că țara pe care o reprezintă va fi „o forță a binelui pentru Ucraina, din punct de vedere economic și politic”.

China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, în special din punct de vedere economic”, au fost afirmațiile lui Fan Xianrong.

Ulterior, afirmațiile acestuia au fost susținute și de purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian.

China susține toate eforturile care conduc la ameliorarea situației din Ucraina și la o înțelegere în plan politic. Suntem gata să facem ce e de făcut pentru a depăși criza umanitară”, a spus Zhao Lijian.

Numai că acesta a refuzat să spună dacă susținerea pe care Beijingul o arată față de Ucraina ar însemna că nu va trimite arme și asistență militară pentru a ajuta Rusia.

Este interpretarea voastră(…)China și-a repetat punctul de vedere. Nu există niciun motiv ca dumneavoastră să faceți o astfel de conexiune(…)În situația pe care o întâlnim acum vom acționa responsabil”, a fost răspunsul lui Zhao Lijian.

Context

Occidentul se teme că Federația Rusă ar putea fi ajutată de China pentru a duce la bun sfârșit invazia Ucrainei. La începutul săptămânii, SUA a lansat o serie de informații potrivit cărora Moscova ar fi cerut Beijingului să îi acorde asistență militară și economică.

Ambasadorul Chinei din SUA, Qin Gang, a publicat un editorial în Washington Post, în cadrul căruia acesta a menționat că Beijingul și-ar dori ca războiul din Ucraina să ajungă la final.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina nu produce niciun avantaj Chinei. Dacă am fi știut de această criză iminentă, am fi încercat să facem tot posibilul să o prevenim”, a scris Qin.

Înainte de invazia Federației Ruse în Ucraina, Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul chinez, Xi Jinping, în deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. Cei doi denunțau, atunci, acțiunile Statelor Unite ale Americii, dând impresia că vor crea o alianță împotriva Occidentului. Numai că, după invazia Federației Ruse în Ucraina, China și-a temperat discursul

Un potențial ajutor dat de China Federației Ruse ar reprezenta un punct de cotitură în invazia din Ucraina, pentru că ar putea pune o presiune și mai mare pe forțele ucrainene și ar putea ajuta Rusia să își revină în urma sancțiunilor economice.

Sursă foto: President of Russia / Twitter

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/china-sustine-ca-e-dispusa-sa-ajute-ucraina-dar-refuza-sa-spuna-daca-va-acorda-asistenta-federatiei-ruse/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/china-sustine-ca-e-dispusa-sa-ajute-ucraina-dar-refuza-sa-spuna-daca-va-acorda-asistenta-federatiei-ruse/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW