Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


China se teme că epidemia de coronavirus ar putea reveni în țară prin granița cu Coreea de Nord

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 mai 2020 Etichete: , ,

China se teme de o posibilă revenire a epidemiei de coronavirus prin granița cu Coreea de Nord. Președintel Xi Jinping s-a oferit să ajute Coreea de Nord în combaterea epidemiei de teama unui focar care s-ar putea răspândi și în statul chinez.

Președintele Chinei, Xi Jinping, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la potențiala amenințare a coronavirusului în Coreea de Nord.

Kim Jong-un l-ar fi felicitat pe președintele chinez pentru felul în care a gestionat epidemia, iar în schimb  Xi Jinping s-a oferit să trimită ajutoare, relateazăBBC.

Autoritățile din Coreea de Nord nu au raportat până în acest moment niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus pe teritoriul statului.

Analiștii sunt reticenți și spun că sistemul fragil de sănătate din această țară ar putea fi foarte rapid copleșit chiar și de o epidemie mică.

Coreea de Nord a fost prima țară care a suspendat călătoriile turistice și și-a închis complet granițele, la mijlocul luni ianuarie.

Sistemul fragil de sănătate din Coreea de Nord ar putea fi foarte rapid copleșit chiar și de o epidemie mică de COVID-19.

Kim Jong-un a dispărut timp de aproape trei săptămâni din public, perioadă în care s-a vehiculat că este fie grav bolnav, fie că ar fi murit.

sursa foto: alfaomega.tv

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW