Thursday, January 21, 2021
Jurnalism corect


China Railway, foarte aproape de a câștiga licitația pentru secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești / Curtea de Apel București a respins plângerea CNAIR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 octombrie 2020

Compania China Railway este foarte aproape de a fi desemnată oficial câștigătoarea licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km) din Autostrada Sibiu – Pitești. Curtea de Apel București a respins definitiv plângerea Companiei Naționale de Administrare Rutieră (CNAIR) prin care dorea solicitarea de noi clarificări companiei chineze, clasată pe primul loc în cadrul procedurii de atribuire.

„Soluția pe scurt: Respinge plângerea, ca nefondată. Obligă petenta la plata către intimată a sumei de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reduse. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 19.10.2020”, se arată în minuta instanței.

În eventualitatea în care după anunțarea firmei câștigătoare în termen de 10 zile nu vor fi depuse contestații, va putea fi semnat contractul.

Secțiunea 4 Curtea de Argeș – Tigveni

Constructor: nedesemnat

Valoarea estimată a contractului: 2 miliarde lei fără TVA

Sursa de finanțare: Fonduri europene nerambursabile în cofinanțare cu bugetul de stat al României

Durata: 16 luni perioada de proiectare, 44 luni perioada de execuție a lucrărilor

Garanția: 5 ani

Autostrada Sibiu – Pitești

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122,11 de km este împărțită în 5 loturi va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean. Secțiunea 1 este contractată cu firma austriacă Porr Construct. Pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție cu italienii de la Astaldi.

Compania de drumuri a scos la licitație proiectarea și execuția secțiunii 3 Tigveni – Cornetu (37,4 km) însă există mari probleme cu documentația tehnică.

În ceea ce privește secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km), CNAIR a anulat licitațiile pentru realizare unor studii geotehnice suplimentare. Oficialii din compania de drumuri au declarat că intenționează să lanseze direct licitația pentru proiectare și execuție.

Secțiunea 1 (13.170 km Sibiu – Boița)

– Constructor: Porr Construct SRL

– Valoarea ofertată: 612,647,863.38 lei fără TVA

– Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României

– Data semnării contractului: 14 Aprilie 2019

– Durata contractului: 168 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 36 luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție a lucrărilor

– Stadiul lucrărilor: 25%

Secțiunea 5 (30.350 Km Curtea de Argeș – Pitești)

– Constructor: Astaldi SpA

– Valoarea ofertată: 1,710,277,069.34 lei fără TVA

– Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României

– Data semnării contractului: 11 mai 2020

– Durata contractului: 180 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție a lucrărilor

– Stadiul lucrărilor: 0% (nu a fost finalizată proiectarea).

Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW